Hva ligger bak en vellykket reality-serie? En promille eksotiske omgivelser, to promille konsept, tre promille klippe-ferdigheter og 99,4 prosent casting. (Samt, såklart, en god del promille inni denne casten).

For å si det på en annen måte: Skal du få folk til å se på tequila-smurte, nattlige sjalusioppgjør mellom fullstendig  irrelevante, skrikende mennesker i 2018, etter to tiår med norsk realityproduksjon på høygir, er du avhengig av å finne de rette folka.

Og når subsjangeren sexreality dette året var modent for en oppgradering fra den gamle støveren «Paradise Hotel», en jobb både TV3 («Love Island») og TVNorge («Ex on the Beach») grep med begge hender og grådighetens fråde skummende fra munnen, holdt det ikke å raide et utested på Solli plass ved stengetid (slik myten sier at de gjorde da de rekrutterte deltakere til første generasjon gjester på paradishotellet).

Nei, helt inn i Østfold måtte «talent»-jegerne reise, for å finne den rette blandingen av lettantennelig dramadronning, filler-lepper og kjennskap til ukvemsord på Shakespeares morsmål.

Slik gikk det til at Norge fikk møte Melina «jeg er veldig for plastisk kirurgi» Johnsen (22) fra Moss – og Norge ble aldri det samme igjen.

Foto: TVNorge

Opptrappingen til Johnsens allerede ikoniske tirade, som ble rettet mot rivalen Marielle Kvernaas Efford (20) under en fest i realityresidensen på Mauritius, starter når sistnevnte går lei av å bli omtalt som «Marielle makrell» (kan du skjønne!?) og forlater sittegruppa med en furten mine.

Den blivende tv-stjerna får selvfølgelig ferten av blod, og følger etter.

Inne på kjøkkenet ser situasjonen ut til å de-eskalere et øyeblikk, men Johnsens mer eller mindre helhjertede forsøk på å overbevise motparten om at hun bare er ei tøysejente som ikke skal tas for alvorlig, går brått og ugjenkallelig i dass når Marielle opplyser om at Malin (en tredje deltaker med M-navn det er umulig å skille fra hverandre) har sagt at neida, hun prøver ikke bare å tulle.

Underforstått: Ifølge Malin mener Melina faktisk at Marielle er en makrell!

Foto: Makamuki0 på Pixabay (CC)

Med det ryker den siste sikringen under topplokket på Melina, som går ut og informerer Malin – i alt annet enn en saklig, konstruktiv tone – at hun er en «falsk bitch».

Midt i dette ankommer den angivelige matfisken selv, for å fremlegge sitt syn om at Melina kan være en smule nærtagende, og det skjer i en argumentasjonsrekke som på uransakelig vis klarer å trekke inn det faktum at Melinas frontparti er mer preget av implantater enn faktiske, melkeproduserende kjertler.

Det er dette som utløser rekken av ord som snart skulle bli replikert i tweets, avisoverskrifter, kronikker, en poplåt som gikk til topps på strømmelistene og et episk Øyvind Rimbereid-dikt som ble satt opp på Nationaltheatret til kritikerjubel og fulle hus (ok, det siste venter vi fortsatt på at skal skje):

«Se på deg! SE PÅ DEG DA! Du er stygg, du er feit, du er bleik, hva faen, du drar ned håret og tror du er deilig, du er ikke en dritt, bitch, hør her!»

Dette ble selvfølgelig for drøyt for TVNorge, som sensurerte sekvensen av hensyn til hvordan deres mange unge seere oppfatter at tv-stjerner, og mennesker generelt, oppfører seg mot hverandre. HAHAHAHA, nei, det skulle tatt seg ut. Tvert imot ble utskjellingen prompte løftet fram i promo-klipp og sendt til alle landets tabloidjournalister før de involverte hadde våknet med hodepine dagen etter (det var enda en overdrivelse, men du skjønner greia).

En real utskjelling er tross alt godt stoff – selv om Melina Johnsen fortsatt har litt til igjen til hun når formuleringsevnene til salige Georg Apenes, mannen som i sin tid stemplet en partikollega i Høyre som «massivt udugelig,inkompetent, selvopptatt, bornert og en skam for sitt parti».

Eller advokat Dag Steinfeldt, som skjelte ut et fulltallig pressekorps og havnet i denne kåringa i fjor. Eller Trine Skei Grandes ulykksalige bak-ryggen-oppstrammer av Abid Raja for åpen mobilhøyttaler i Stortinget tidligere denne måneden.

Så det bør ikke komme som noen overraskelse at i dag, fire måneder etter at «Ex on the Beach» hadde premiere, er Melina allerede booket til et nytt realitykonsept (dokusåpen «Influenserne», som kommer på TVNorge og streamingtjenesten dPlay til våren), mens Marielle Kvernaas Efford ikke har vært nevnt i seriøse medier siden Avisa Nordland-saken «DELTOK I GRUPPESEX» i september.

Og «Love Island»? Den er det knapt noen som husker har eksistert.

Men hei, som en gammel vismann en gang sa: Vi får de realityshowene vi fortjener.