• Hver fredag går vi gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene. Nå har vi utvidet med enda flere streamingtjenester!
  • Du kan også få disse streamingtipsene på e-post ved å registrere din mailadresse her.

Netflix

Se «Dash & Lily» (serie, 2020).

Det moderne samfunnet gir oss det vi ønsker innen sekunder – det krever bare et google-søk, en kjapp helthjem eller et sveip. Noen vil kanskje hevde at venting skaper halve opplevelsen av å få noe i livet. Tenåringsgutten Dash (Austin Abrams) hater julen og det eneste stedet han slipper julesanger og julens inngripen er i en bokbutikk. Der finner han en liten rød bok med et påskrevet «Tør du?». Hvem er egentlig den forfatteren som får Dash til å se livet i et nytt lys mens han venter på å finne ut hvem hun er? 

De åtte episodene er basert på «Dash & Lily’s Book of Dares» av David Levithan og Rachel Cohn. De tar deg inn i hvordan ensomhet kan dryppe inn i hverdagen om du setter opp unnskyldninger for å være alene og ikke går utenfor boblen din. Som Christopher McCandless skrev ned like før han døde: «Happiness is only real when shared». 

Serien er en fin påminnelse om at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. 

Vil du heller se…

Mysterie? Se «Dark» sesong 3 (serie, 2016-2020). Den tredje og avsluttende sesongen av dette tyske scifi-mysteriet som byr på tidsreiser, konspirasjoner og apokalypsen.

Kongelige intriger? Se «The Crown» (serie 2016-). Fjerde sesong er ute nå! Da tillater vi oss selv å se hele sulamitten på nytt.

Noe skummelt? Se «The Haunting of Bly Manor» (serie, 2020). En enkeltstående historie i samme univers som «The Haunting of Hill House». Ypperlig for skrekkentusiaster.

Viaplay

Se «The Peanut Butter Falcon» (film, 2019).

Om du er fan av Shia LaBeouf og filmer som får deg til å smile hele veien igjennom er dette den retten filmen for deg. Om du ikke er fan av Shia, så vil denne filmen omvende deg, så ta en titt. Film ble en såkalt sleeper som betyr at filmen ikke gikk så bra under lanseringen, men så våknet publikum opp til filmen. I dag er den en kultfavoritt. 

Zack Gottsagen spiller den listige 22-åringen Zak som rømmer fra et gamlehjem. Det er kanskje rart at en 22-åring rømmer fra et gamlehjem, men Zak har Downs syndrom og er lei av å bli stuet bort blant gamlinger. Han vil nemlig bli wrestlingstjerne, slik som sitt forbilde Saltwater Redneck.

Dette er en moderne tvist på Mark Twains «Huckleberry Finn» der to sjeler hjelper hverandre i søken på et bedre liv – med en rekke skumle  folk på jakt etter dem. Zak og Tyler (Shia LeBeouf) har en magisk dynamikk som er verdt å bruke 1 time 33 minutter på å se. Advarsel: Hjertet ditt kommer til å tine betraktelig. 

Vil du heller se…

Spenning? Se «Homeland» (serie, 2011-2020). Clare Danes gjør sitt livs rolle som Carrie Matheson som er en litt gal, litt paranoid, men mest en lynende intelligent forsvarsanalytiker.

Oscar-vinner? Se «Jojo Rabbit» (film, 2019). Er intet mindre enn en fargerik og hysterisk morsom komedie om andre verdenskrig, sett gjennom et lite barns øyne.

Katt- og mus-lek? Se «Billions» sesong 4 (serie, 2016 -). Dramaet om hedgefund-milliardæren og statsadvokaten som prøver å avsløre ham fortsetter.

Dplay

Se «Basic Bitch.» (serie, 2020).

Det er «bedre å være en 9-er i Tønsberg enn en 4-er i Oslo». Slik føler i alle fall Anine, Ingrid, Madeleine og Julie. Serien følger  venninnegjengen som en gang var de fineste jentene i Tønsberg. De ser nå at livet har begynt å falme: voksenlivet står på trappene, og de har ingenting  på stell! Serien er inspirert av Vegard Harm. 

Om du likte «Girls» eller «Unge Lovende» så vil «Basic Bitch» gi deg stor glede mens du slurper i deg middagen.

Få med deg kaoset som oppstår når kvartlivskrisen slår hardt til blant jentene mens de står fast i Tønsberg og alle deres klassekamerater har klart å komme seg til Oslo. Dette er serien for deg som ser at tidslinjen som du skapte i hodet da du var 16 år gammel, heller har blitt til en slags krusedull.

Vil du heller se…

Dyreriket? Se «Planet Earth II» (serie, 2016). David Attenboroughs beroligende og stødige stemme fører oss dypt inn dyreriket.

Krim? Se «Vera» (serie, 2011-20). Fin og nedpå fra den nordengelske landsbygda.

En annerledes dramaserie?  Se «The Young Pope» (2016). Jude Law briljerer med et originalt premiss og en usedvanlig setting.

HBO Nordic

Se «The Undoing» (serie, 2020).

Er du klar for en godbit av en serie som gjør deg smått paranoid der du veier hvert eneste ansiktsuttrykk hos karakterene som dukker opp? Nicole Kidman har blitt en favoritt hos serieskaperne i HBO. Det er det en god grunn til. Kidman gjør nok en gang en imponerende god prestasjon, denne gangen som Grace Fraser – vestkantkvinnen som vet mer enn hun sier– i denne psykologiske thrilleren fra New York. 

Grace er en suksessfull psykoterapeut som lever sitt best liv på Manhattan med sin sønn og mann (Hugh Grant), som jobber som kreftlege. De lever et liv i sus og dus, men plutselig dukker det opp en kvinne som endrer alt for familien Fraser. Serien byr på overraskelser i hver eneste episode noe som gjør at du som seer ikke tar noe for god fisk. Et annet pluss er å se Hugh Grant i en langt mørkere rolle enn de han typisk har pleid å ha. 

Vil du heller se…

Underligheter i New York? Se «How to with John Wilson» (serie, 2020). Denne mini-serien ønsker å gi oss en hjelpende hånd med livets snåle utfordringer. 

Psykologisk thriller? Se «The Third Day» (serie, 2020). Denne todelte serien finner sted på en britisk øy, kun koblet til fastlandet av en vei som stadig flommes over og kan bare krysses i et svært begrenset tidsrom.

Nordic-noir? Se «Bjørnstad» (serie, 2020). I en by hvor spillerne er de lokale heltene. Hva skjer når stjernen på ishockeylaget blir anmeldt av datteren til treneren.

TV2 Sumo

Se «Sicario» (film, 2015).

Denis Villeneuves filmografi blir stadig mer  imponerende «Prisoners», «Sicario», «Arrival» og «Blade Runner 2021» har blitt lansert som perler på en snor. Ikke minst har han regi på den kommende «Dune»-filmen INGEN har klart å realisere, selv ikke filmbransjens mester, Lynch.

Mens vi venter på kinogiganten er «Sicario» en knallbra  actionthriller vi alltid kommer tilbake til. Den mister aldri nerven selv om antallet gjennomtittinger må telles på to hender. Den er oppe og nikker til  klassikere som «Silence of the Lambs» (1991) og «No Country For Old Men» (2007).

Kate Macer (Emily Blunt) er en FBI-agent som blir rekruttert til et topphemmelig oppdrag. Enheten skal bekjempe det ultravoldelige meksikanske narkokartellet i og rundt Juárez, men det er noe som ikke stemmer under oppdragene.

Vil du heller se…

Gullpalmen-vinner? Se «The Square» (film, 2017). Ruben Østlunds fortelling om den snobbete direktøren i et moderne kunstmuseum i Stockholm som blir frastjålet lommeboka og sverger hevn.

Nervepirrende thriller? Se «Zodiac» (film, 2007). Verdt å se om du setter pris på en god krim som hverken tyr til overdrivelser eller en klassisk Hollywood-slutt.

Eastwood-film? Se «The Mule» (film, 2018). En thriller basert på den sanne historien om gamlingen Leo Sharp som blir dratt inn i miljøet til et meksikansk narkokartell.

Youtube

Se «Safari på Safari» (serie, 2020).

Hva skjer når en sosial fyr, en einstøing og en zambier drar på roadtrip med et kamera på slep? Jo, du får ytterst god TV som får deg til å smile, le og kose deg gløgg ihjel. Vi har alle sett nordmenn drar på norgesferie, men halve poenget med god TV er personlighet. Her er det tre karer som er komplett seg selv og de hyller hverandre for sine særegne trekk – og det er gull. 

Safari er fra Zambia og har bodd i Norge i bare seks år. Hans store drøm er å oppleve hele Norge, og gjennom sin reise kan man vel nesten si at han er bedre på å oppleve det enn de fleste nordmenn. 

Om du har en liten drøm om å samle vennene dine til en roadtrip neste sommer, så er dette den perfekte serien for å varme opp. Denne gjengen får deg nesten til å føle at du er del av vennegjengen –  en “bass”, som de så fint kaller det. 

Det som også er morsomt med denne Youtube-serien er at det var følgerne som sponset bilferien. Og pengene strekker langt  – helt til Lofoten. Serien er full av gullkorn og misforståelser av norske ordtak. Det er for eksempel ikke lett for en zambier å forstå at å stikke ut i marka ikke nødvendigvis alltid er Oslomarka. Velkommen til «Gutta på tur» 2020 edition. 

Vil du heller se…

Taperens tiår-reunion drøm? Se «Sending an Attractive Lookalike to My High School Reunion» (video, 2020). Vice-journalist og spilloppmaker Oobah Butler siste sprell er å lansere en app som heter «Oobah», der du kan hyre inn doppelgangere til å gjøre ting du ikke har lyst til. 

Populærkulturelle fenomen? Se «We Found Jack Nicholson’s Axe From ‘The Shining’»(video, 2020). Vanity Fairs kanal har masse bra innhold. Her er det bare å sette av kvelden.

Walisisk natur? Se «I attempted to cross an entire country in a straight line» (videoserie, 2019). Thomas Davies er en 30 gammel britisk lad som har bygd opp en Youtube- og Twitch-kanal ved å spille «Geoguessr». Nå skal han krysse Wales.

Prime Video

Se «Truth Seekers» (serie, 2020).

Nick Frost og Simon Pegg er kreditert som manusforfattere og serieskapere i denne korte horrorserien på åtte episoder. Et kvalitetsstempel i seg selv, men denne søte miniserien er akkurat som forventet: de nailer de grunnleggende elementene av horrorsjangeren og en god del avvæpnende humor.

På fritiden er bredbåndsinstallatør Gus (Nick Frost) en aktiv etterforsker av det overnaturlige. Han og teamet oppsøker nedlagte mentalsykehus, hjemsøkte kråkeslott og andre nifse lokasjoner hvor Lilli Bendris hadde fått åndenød. Etter et spesielt oppdrag føles en av de overnaturlige opplevelsene litt for ekte.

Vil du heller se…

Horrorserie? Se «Truth Seekers» (serie, 2020). Denne søte miniserien nailer de grunnleggende elementene av horrorsjangeren med en god del avvæpnende humor.

Borat? Se «Borat påfølgende kinofilm» (film, 2020). Den khasakstanske «dokumentarskaperen» reiser tilbake til USA for å lage bråk.

Noe actionfylt? Se «The Boys» (serie, 2019-2020). En serie om actionhelter på en konstant blåmandag.

NRK TV

Se «Safari Norge» (serie, 2020).

Intet er vel som å se kjendiser som er vant til å sitte nyfrisert i et studio, plutselig møte villmarken. Et knippe av velkjente norske ansikter oppfyller drømmen om å komme nært innpå norske dyr på land og strand. I første episode pakker programleder Mona B. Riise tursekken for første gang før hun skal ut på fugletitting.

Vil du heller se…

Fantastisk natur? Se «Sju kontinenter, en klode» (dokumentarserie, 2020). Feinschmeckerserie om våre fortryllende omgivelser på den blå kula vi kaller Planeten Jorden.

Gravejournalistikk? Se «Muldvarpen» (dokumentar, 2020). Uføretrygdet dansk kokk infiltrerer Nord-Korea ved å utgi seg for å være milliardær. Det er overskriften sin, det!

Bra norsk humor? Se «Norsk-ish» (serie, 2020). Som tar for seg hvordan det er å ha litt ekstra melanin i huden i Norge eller har familie fra andre steder enn Norge.

Disney+

Se «Who Framed Roger Rabbit» (film, 1988).

Denne noir-pastisjen er bare en av flere gullkorn du kan grave ut av Disney-arkivet. Jammen er det 32 år siden filmen kom på kino, men blandingen av virkelighet og tegnefilm føles alt annet enn utdatert.

Vi skal til 40-tallets Hollywood, der tegneseriefigurer og mennesker lever sammen. Bob Hoskins spiller privatetterforskeren Eddie Valient, som dras inn i et mordmysterium der noen forsøker å legge skylden over på stjernen Roger Rabbit.

Plutselig er vi i 2020, og vi må innse at det begynner dermed å bli en tid siden nordmenn benket seg foran TV-en med lørdagspizzaen på bordet for å se hvem som hadde et ondt blikk vendt mot Roger Rabbit. På den lyse siden så er vi kvitt TV-reklamer. 

Vil du heller se…

Star Wars? Se «The Mandalorian» (serie 2019-). Serien er alt det vi skulle ønske de nye kinofilmene fra romoperauniverset var: Mystisk, pirrende, mer skummel enn morsom og visuelt griselekker.

Tim Burton kreasjoner? Se «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» (film, 2016).  I klassisk Burton stil er det et møte mellom søte karakterer og skapninger som er som tatt ut av et mareritt.

Svimlende dokumentar? Se «Free Solo». Historien om han som klatret opp den 900 meter høye El Capitan-fjellveggen i California. UTEN sikring.