• Tradisjonen tro kårer Filter Film og TV årets 15 beste tv-øyeblikk! Og hver dag fram til nyttårsaften presenterer vi et nytt. 
  • I går: Bæssmor gjenopplives og plasseres i kroppen til gladgutt fra hvit makt-bevegelsen i «Altered Carbon»
  • I dag: Nummer 13. 

NETFLIX HAR DESSVERRE VIET året til å kansellere de fleste Marvel-seriene sine, men til gjengjeld satser de videre på den sjarmerende dramakomedien «GLOW».

Løst basert på den sanne historien om den kvinnelige fribryterorganisasjonen GLOW (en forkortelse for «The Gorgeous Ladies of Wrestling»), som var å se på amerikansk TV frem til 1992.

De var også temaet i en underholdende dokumentarfilm med samme tittel, og kjent fra flere tvilsomme rap-musikkvideoer.

Netflix-serien gir et stort ensemble av dyktige, kvinnelige skuespillere saftige roller, mens podkast-kongen, løskatt-entusiasten og pornografi-finsmakeren Marc Maron spiller en sentral birolle som den forsofne, kokainkafinerte impresarioen Sam Silva.

I sesong to fortsetter fribryterne arbeidet med TV-serien «GLOW», som de iscenesetter med stadig større kreativitet mens det blir klart at de står i fare for å bli kansellert. Akkurat som «Daredevil» (ja, jeg er fortsatt litt bitter).

Høydepunktet kommer med sesongens åttende episode, «The Good Twin», som gjenskaper en hel episode av «GLOW» – sånn som den kunne ha sett ut på åttitallet.

En salig blanding av såpeopera, amatørteater, sang, blødmer og fribrytning, som ikke er så kjempelangt unna hvordan denne TV-serien fortonet seg i virkeligheten.

Komplett med svart voodoo-magi, en utstillingsdukke som blir levende, eneggede russiske tvillinger, geitesex og «We Are the World»-aktig allsang som tar et klart standpunkt mot kidnapping av barn (ja, bildekvaliteten er rumpe, men dette var det eneste tilgjengelige klippet på YouTube):

Hvis alt dette virker temmelig fjollete er det ingenting i forhold til hvordan «GLOW» var i virkeligheten. Her er noen av den originale seriens utvalgte… eh, jeg vil si høydepunkter – men det er trolig feil ordvalg.

Så utvalgte… øyeblikk:

Akkurat sånn var åttitallet.

Tredje sesong av «GLOW» er tilbake på Netflix i 2019, i motsetning til «Daredevil», «Luke Cage» og «Iron Fist».