• Hver fredag går vi gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene. Nå har vi utvidet med enda flere streamingtjenester!
  • Du kan også få disse streamingtipsene på e-post ved å registrere din mailadresse her.

Netflix:

Se «Dark» sesong 3 (serie, 2016-2020).

«Denne er jo ikke ny!», sier du? Ja, det stemmer. Det har føltes feil at den tredje og avsluttende sesongen av dette tyske scifi-mysteriet ikke har fått plass i denne spalten ennå. Bedre sent enn aldri. Eller kanskje den er skrevet om i fremtiden? Vi er litt usikre etter å ha pløyd gjennom «Dark».

En ung gutt forsvinner fra byen Winden, og flere i lokalmiljøet forsøker å løse gåten på hvor han har blitt av. Det leder videre til tidsreiser, konspirasjoner og apokalypsen. Her gjelder det å ha tunga rett i munnen for å henge med, men fy søren så moro.

Vil du heller se…

Kongelige intriger? Se «The Crown» (serie 2016-). Fjerde sesong er rett rundt hjørnet. Da tillater vi oss selv å se alt på nytt.

Noe skummelt? Se «The Haunting of Bly Manor» (serie, 2020). En enkeltstående historie i samme univers som «The Haunting of Hill House». Ypperlig for skrekkentusiaster.

Superhelter? Se «The Umbrella Academy» (serie, 2019-2020). Det å vokse opp som superhelt er slett ikke er så gøy som det høres ut som.

TV2 Sumo:

Se «Sicario» (film, 2015).

Denis Villeneuves filmografi er ganske imponerende de siste årene. «Prisoners», «Sicario», «Arrival» og «Blade Runner 2021» har blitt lansert som perler på en snor. Ikke minst har han regi på den kommende «Dune»-filmen.

«Sicario» er en actionthriller vi alltid kommer tilbake til. Den mister aldri nerven selv om antallet gjennomtittinger må telles på to hender. Den er oppe og nikker med klassikere som «Silence of the Lambs» (1991) og «No Country For Old Men» (2007).

Kate Macer (Emily Blunt) er en FBI-agent som blir rekruttert til et topphemmelig oppdrag. Enheten skal bekjempe det ultravoldelige meksikanske narkokartellet i og rundt Juárez, men det er noe som ikke stemmer under oppdragene.

Vil du heller se…

Gullpalmen-vinner? Se «The Square» (film, 2017). Ruben Østlunds fortelling om den snobbete direktøren i et moderne kunstmuseum i Stockholm som blir frastjålet lommeboka og sverger hevn.

Eastwood-film? Se «The Mule» (film, 2018). En thriller basert på den sanne historien om gamlingen Leo Sharp som blir dratt inn i miljøet til et meksikansk narkokartell.

Nervepirrende thriller? Se «Zodiac» (film, 2007). Verdt å se om du setter pris på en god krim som hverken tyr til overdrivelser eller en klassisk Hollywood-slutt.

Youtube:

Se «Sending an Attractive Lookalike to My High School Reunion» (video, 2020).

Vice-journalist og spilloppmaker Oobah Butler fikk sitt gjennombrudd med restaurantkonseptet «The Shed at Dulwich». Restauranten fikk topprangering på Tripadvisor i London i 2017 og ble fullstendig fullbooket. Det eneste aberet var at restauranten var rent oppspinn.

Hans siste sprell er å lansere en app som heter «Oobah», der du kan hyre inn doppelgangere til å gjøre ting du ikke har lyst til.

En av appens kunder, Steven, var verken populær eller klassens kjekkeste på videregående skole, noe som minsker lysten til å dra på tiår-reunion med sin gamle klasse. Derfor leier han en skuespiller, som er både kjekkere og mer talentfull, til å delta på festen.

Vil du heller se…

Populærkulturelle fenomen? Se «We Found Jack Nicholson’s Axe From ‘The Shining’» (video, 2020). Vanity Fairs kanal har masse bra innhold. Her er det bare å sette av kvelden.

Walisisk natur? Se «I attempted to cross an entire country in a straight line» (videoserie, 2019). Thomas Davies er en 30 gammel britisk lad som har bygd opp en Youtube- og Twitch-kanal ved å spille «Geoguessr». Nå skal han krysse Wales.

Fotball-nerding? «Tifo Football» (kanal). Forklarer deg mer om fotballens komplekse univers.

Prime Video:

Se «Truth Seekers» (serie, 2020).

Nick Frost og Simon Pegg er kreditert som manusforfattere og serieskapere i denne korte horrorserien på åtte episoder. Et kvalitetsstempel i seg selv, men denne søte miniserien er akkurat som forventet: de nailer de grunnleggende elementene av horrorsjangeren og en god del avvæpnende humor.

På fritiden er bredbåndsinstallatør Gus (Nick Frost) en aktiv etterforsker av det overnaturlige. Han og teamet oppsøker nedlagte mentalsykehus, hjemsøkte kråkeslott og andre nifse lokasjoner hvor Lilli Bendris hadde fått åndenød. Etter et spesielt oppdrag føles en av de overnaturlige opplevelsene litt for ekte.

Vil du heller se…

Borat? Se «Borat påfølgende kinofilm» (film, 2020). Den khasakstanske «dokumentarskaperen» reiser tilbake til USA for å lage bråk.

Feel-good? Se «East Side Sushi» (film, 2014). En film som viser frem at folk kan legge mer vekt på hudfarge enn talent.

Noe actionfylt? Se «The Boys» (serie, 2019-2020). En serie om actionhelter på en konstant blåmandag.

Viaplay:

Se «Homeland» (serie, 2011-2020).

Det ble laget åtte sesonger av spenningsserien der Clare Danes gjør sitt livs rolle som Carrie Matheson – litt gal, litt paranoid, men mest lynende intelligent forsvarsanalytiker.

Her har det vært mye opp og ned og fram og tilbake opp gjennom åra, både i handling 0g kvalitet, og gud veit hvem som egentlig er venn og hvem som er fiende i år. Det vi kan garantere er at første sesong er blant de beste. Du finner de sju første sesongene på Viaplay.

Vil du heller se…

Romantisk drama? Se «Silver Lining Playbook» (film, 2012).  En ektefølt kjærlighetshistorie uten at den dynkes i sjokolade, tutti frutti-strøssel og melis.

Oscar-vinner? Se «Jojo Rabbit» (film, 2019). Er intet mindre enn en fargerik og hysterisk morsom komedie om andre verdenskrig, sett gjennom et lite barns øyne.

Katt- og mus-lek? Se «Billions» sesong 4 (serie, 2016 -). Dramaet om hedgefund-milliardæren og statsadvokaten som prøver å avsløre ham fortsetter.

Dplay:

Se «Planet Earth II» (serie, 2016).

Helt sinnssyke naturbilder, David Attenborough og musikk komponert av Hans Zimmer. Trenger du flere argumenter? Da dropper vi å legge inn traileren nedenfor, men heller den den beste fluktscenen fra dette årtusenet. Ingen manusforfatter i verden kunne gjort dette bedre:

Planet Earth var banebrytende da den kom i 2006. I 2020 høres dette lite imponerende ut, men det var den første dokumentarserien filmet i HD. Den ble fulgt opp med denne perlen fra 2016 med 4K og en prikkfri produksjon. Obligatorisk titting om du nylig har sett Netflix-dokumentaren til Attenborough.

Vil du heller se…

Reality i villmarken? Se «Naked and Afraid XL» (serie, 2015-). Dette er det mest ekstreme overlevelses-reality programmet. I den sjette sesongen har de trappet opp nivået. Grunnkonseptet er at en mann og en kvinne som er totalt fremmede skal overleve i villmarken. Uten klær.

Krim? Se «Vera» (serie, 2011-20). Fin og nedpå procedural fra nordengelsk landsbygd.

En annerledes dramaserie?  Se «The Young Pope» (2016). Jude Law briljerer med et originalt premiss og en usedvanlig setting.

Disney+:

Se «Who Framed Roger Rabbit» (film, 1988).

Denne noir-pastisjen er bare en av flere gullkorn du kan grave ut av Disney-arkivet. Jammen er det 32 år siden filmen kom på kino, men blandingen av virkelighet og tegnefilm føles alt annet enn utdatert.

Vi skal til 40-tallets Hollywood, der tegneseriefigurer og mennesker lever sammen. Bob Hoskins spiller privatetterforskeren Eddie Valient, som dras inn i et mordmysterium der noen forsøker å legge skylden over på stjernen Roger Rabbit.

Også har vi detektivfilmens femme fatal Jessica Rabbit, da. Vi hadde satt en hundrings på at hun var mange unge kinogjengeres seksuelle oppvåkning tilbake på 80-tallet: «I’m not bad, I’m just drawn that way». Dån.

En liten observasjon: I beskrivelsen av filmen advarer Disney+ mot tobakkskildringer.

Vil du heller se…

Star Wars? Se «The Mandalorian» (serie 2019-). Serien er alt det vi skulle ønske de nye kinofilmene fra romoperauniverset var: Mystisk, pirrende, mer skummel enn morsom og visuelt griselekker.

Tim Burton kreasjoner? Se «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» (film, 2016).  I klassisk Burton stil er det et møte mellom søte karakterer og skapninger som er som tatt ut av et mareritt.

Svimlende dokumentar? Se «Free Solo». Historien om han som klatret opp den 900 meter høye El Capitan-fjellveggen i California. UTEN sikring.

NRK TV:

Se «Safari Norge» (serie, 2020).

Intet er vel som å se kjendiser som er vant til å sitte nyfrisert i et studio, plutselig møte villmarken. Et knippe av velkjente norske ansikter oppfyller drømmen om å komme nært innpå norske dyr på land og strand. I første episode pakker programleder Mona B. Riise tursekken for første gang før hun skal ut på fugletitting.

Vil du heller se…

Gravejournalistikk? Se «Muldvarpen» (dokumentar, 2020). Uføretrygdet dansk kokk infiltrerer Nord-Korea ved å utgi seg for å være milliardær. Det er overskriften sin, det!

Bra norsk humor? Se «Norsk-ish» (serie, 2020). Som tar for seg hvordan det er å ha litt ekstra melanin i huden i Norge eller har familie fra andre steder enn Norge.

Fantastisk natur? Se «Sju kontinenter, en klode» (dokumentarserie, 2020). Feinschmeckerserie om våre fortryllende omgivelser på den blå kula vi kaller Planeten Jorden.

HBO Nordic:

Se «How to with John Wilson» (serie, 2020).

Denne mini-serien ønsker å gi oss en hjelpende hånd med livets snåle utfordringer. Hvordan kan vi bli bedre på å huske navnene på alle vi møter – og ikke fokusere på å si vårt eget? Hvordan kan vi dele regningen uten å virke gjerrige? Eller hvordan skal vi sette opp stillas og lage en perfekt risotto?

John Wilson geleider oss gjennom episodene som forteller og sper på med bilder og intervjuer med folk han møter mens han tusler rundt i New York. Livet, eksistensen og våre innebygde uskrevne regler er utrolig snodige, noe Wilson ypperlig får frem i denne søte og festlige serien.

For øvrig har Nathan Fielder, mannen bak «Nathan For You», har vært med på produksjonssiden. Om dét ikke er et kvalitetstegn, så veit ikke vi.

Vil du heller se…

Nordic-noir? Se «Bjørnstad» (serie, 2020). I en by hvor spillerne er de lokale heltene. Hva skjer når stjernen på ishockeylaget blir anmeldt av datteren til treneren.

Mafiaserie? Se «Fargo» sesong fire (serie, 2020). For å unngå at flere menneskeliv går tapt utveksler mafiaoverhodene i den sorte og italienske mafiaen sine yngste sønner som en slags fredskontrakt. Det går selvsagt ikke bra.

Psykologisk thriller? Se «The Third Day» (serie, 2020). Denne todelte serien finner sted på en britisk øy, kun koblet til fastlandet av en vei som stadig flommes over og kan bare krysses i et svært begrenset tidsrom.