I Filter Film og TV er vi åpne for mange stemmer og meninger – hva man liker å se på er veldig individuelt og vi vil skape et mangfold! Allikevel har vi et knippe faste skribenter som kanskje er hakket for glad i å glo på en skjerm. Bli kjent med gjengen under!

Andreas Reite, forviklinger oppstår når jeg på 24 år fra Larkollen bosetter seg på urbane Torshov for å anbefale serier og filmer på internett.

Favoritt sjanger? Jeg har et mykt punkt for filmer med rare konseptuelle tvister og brudd. Men er historien også viktig? Ja, det er den.

Favoritt filmøyeblikk? Den pionerende produktplasseringen i «The Truman Show».

 

Andri Papanicolas, Hola! Jeg er 25 år og kommer fra både Norge og Kypros. En slags spartansk viking-hybrid? Jeg elsker gode historier og derfor elsker jeg naturligvis film! Eller et deilig spill.

Favoritt sjanger? Min favorittsjanger er fantasy og dokumentarer. Jeg vet dette er strake motsetninger! Men ingenting slår det å kunne leve seg inn i en annen verden fylt med alver, trollmenn og hekser en liten stund. Når jeg trenger en reality-check ser jeg på en spennende dokumentar helt til jeg blir oppgitt av menneskeenheten og slår tilbake på «The Witcher».

 

Pål Nordseth, 43 år. Først og fremst en sentimental nevrotiker som prøver å kamuflere sårbarhet med barnslig kynisme og death metal-bekledning, men også eks-journalist med lang fartstid i kulturredaksjoner, og det får man ikke uten å tilegne seg noe kunnskap – blant annet om hvordan film og tv-serier blir til.

Favoritt sjanger? Så lenge jeg får god filmmusikk, skjønt fotografi og odde, feilbarlige figurer som utsettes for den endeløse rekken av umenneskelige prøvelser som utgjør selve Livet, så er jeg i grunnen likeglad om du kaller det scifi, manga, romkom, splatter, konsertfilm, mumblecore, krimdokumentar eller ekornporno.

Favoritt filmøyeblikk? Janitsjarkorpsets inntreden i «The Wolf of Wall Street».

 

Ida Davidsen, 21 år og forsøker å leve ut «Sex og Singelliv»-drømmen i Oslo. Studerer journalistikk, og styrer med mitt ikke glamorøse, ikke så storby-, ikke så single Bradshaw-liv.

Favoritt sjanger? Svak for litt eldre romantiske komedier, eller en virkelig feelgood serie. Kan også sette pris på dypere dramaer, men holder meg som regel til den overfladiske overflaten.

Favoritt filmøyeblikk? Audrey Hepburn som sipper kaffe med en croissant i hånden utenfor Tiffany’s vinduet, i åpningsscenen til «Breakfast at Tiffany’s».

 

Andrea Hustad, 28 år fra Hollywoods favorittsted: Sunnmøre. Blant litt for høye fjell så var min eneste utsikt til verden gjennom TV-skjermen. Det er ingen spøk. Bygden jeg kommer fra er så øde at det står i bygdeboka at svartedauden ikke kom til. Du kan ta jenta ut av bygda, men aldri bygda ut av jenta.

Favoritt sjanger? Et eller annet kjærlighetskompleks gjør at jeg digger å se romantiske filmer. Gi meg et lite «hit» av jente møter gutt på en rolig søndagsaften, så flyter jeg avgårde.

Favoritt filmøyeblikk? Når Pippin er uheldig å dytter ned bøtten i brønnen i «Ringenes Brorskap», og han kniper igjen øynene for hver gang det er et stort brak. Story of my life.

 

Jørgen Kjensli, 28 år. Hei på deg, jeg er fra Oslos Manhattan, Nesodden. Jeg er lidenskapelig opptatt av junkfood og takeaway. Henger jevnlig på Playstation Network der jeg utgir meg for å være Mattilsynet. Det hender jeg trener. Ellers er jeg en fin gutt.

Favoritt sjanger? Jeg spiser ikke popcorn, men jeg liker popcornfilmer. Særlig alt som omhandler verdensrommet, eller en alternativ virkelighet, sluker jeg som baconsnacks. «Interstellar» er favoritten, tett fulgt av «Mamma Mia» (den første) og «Frozen».

Favoritt filmøyeblikk? Når Matt Damon sier «Fuck you Mars» i «The Martian». Avslutningskonserten i «School of Rock» når Pierce Brosnan synger.

 


Johanna Holt Kleive, 26 år. Opptatt av skjønnlitteratur, Henrik Ibsen, god ost som detter fra hverandre, jazzmusikk og annet som gjør deg til mer enn du er.

Favoritt sjanger? Temmelig dystre dramaer og/eller thrillere som Strindberg ville kost seg med.

Favoritt filmøyeblikk? Hvert eneste minutt av «Requiem for A Dream».

 

Kathinka Wang, 25 år gammel og kommer fra Østfolds (rip) perle, Halden. Jeg er en mester i å binge serier og bruker alle pengene mine på kino og nettshopping. Jeg er faktisk så glad i skrekkfilm at jeg har min egen skrekkfilmpodcast på fritiden. Nisje sier noen, nei sier jeg.

Favoritt sjanger? Min favorittsjanger er horror: jo verre jo bedre. Jeg elsker å kjenne at jeg lever gjennom en skikkelig saftig jumpscare eller å slippe alle tanker og la meg bli dratt inn i grusomme handlinger og gåsehudfremkallende plottwister.

Favoritt filmøyeblikk? Ættestupet i «Midsommar».

 

Niklas Øymo, 29 år. Fra Notodden, bor i Oslo. Vanligvis er jeg opptatt med mat, rullebrett eller britisk fotball.

Favoritt sjanger? Sjanger er ikke så viktig. Så lenge det er en god historie, interessante karakterer du tror på og lekker filma – ja, da er det jaggu det samme.

Favoritt filmøyeblikk? Delt førsteplass mellom Tears in Rain-scenen fra «Blade Runner» og Long Live the King-øyeblikket fra «Løvenes Konge».

Stine Sørensen, 27 år fra Oppegård. Lidenskapelig opptatt av film, teater og bøker. Var hun sære som satt seg på biblioteket i friminuttet for å lese den nyeste Harry Potter-boken. Var også hun sære som lå i kø foran Colosseum for å få premiere-billetter til siste Harry Potter-film. Nevnte jeg at jeg liker Harry Potter?

Favoritt sjanger? Thriller/krim hvor hovedpersonen blir falskt anklaget for en forbrytelse og må løpe fra lovens lange arm. Så kan hovedpersonen gi en stor, feit «DET VAR DET JEG SA!» på slutten. Deilig.

Favoritt filmøyeblikk? Når Spider-Man (Tobey Maguire-versjonen) blir båret gjennom T-banen av takknemlige New Yorkere i Sam Raimis Spider-Man 2. De som sier man ikke kan gråte av superhelt-filmer lyver.

Sara Magnusson, 18 år fra Fredrikstad. Jeg elsker å ta bilder og lager alt for mange estetiske tavler på Pinterest.

Favoritt sjanger? Jeg er en atypisk tenåring når det gjelder å se på serier. Men kan gjerne sette på en god film med et viktig budskap. Derfor ser jeg som regel på drama og dokumentarer. Som et avbrekk liker jeg komedier og er veldig glad i animasjonsfilm – da er jeg mitt sanne jeg.

Favoritt filmøyeblikk? Når Sam og Patrick drar med Charlie og danser living room routine i «The Perks of Being a Wallflower».

 

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!