Vi er jo, som de fleste andre nordmenn (håper jeg), fryktelig fascinert av Tommy Wirkolas reise fra gutterommet i Alta, via «Kill Buljo» og «Død snø», til å lede 60-millionerdollarsprosjektet «Hansel and Gretel: Witch Hunters» for Paramount.

Så får vi jo se hvordan filmen blir til slutt, men vi krysser fingrene.

Hva som blir Wirkolas neste regiprosjekt etter dette, avhenger sikkert av om hvorvidt «Hansel and Gretel…» blir en suksess. Men det blir i hvert fall ingen amerikansk remake av «Død snø», forteller Wirkola til Fangoria.

– Da jeg først begynte å ta møter i USA var det stor interesse for en amerikansk nyinnspilling av «Død snø», men det var aldri interessant for meg, sier han.

Likevel er det ikke helt sikkert at Wirkola er helt ferdig med «Død snø»-universet.

-Vi har snakket om å gjøre en oppfølger til «Død snø», med noe involvering fra amerikanere, men i så fall vil den ikke bli spilt inn i USA. Den vil, som den første filmen, bli spilt inn i Nord-Norge.

Dette er langt fra første gang Wirkola har snakket om en mulig «Død snø 2» -allerede i 2009 fortalte han Shock Till You Drop om en plottidé:

– Vi har en idé om at nazistene ikke drar tilbake til fjellet, men at de invaderer Nord-Norge. Vi har lekt litt med den ideen, fortalte regissøren.

Wirkola har for øvrig også skrevet manus til den kommende «Kill Buljo 2», som forhåpentlig blir å se på kino til neste år.