Nå begynner ting å falle på plass, visstnok. Andre sesong av «True Detective» setter snart i gang innspilling, og både manus- og skuespillerdetaljer begynner å rulle ut. Fremdeles ubekreftet av HBO, men visstnok fra gode kilder.

Elisabeth Moss og Vince Vaughn er de to siste navnene som har dukket opp for roller i den småokkulte detektivserien – der kollektivtransporten på vestkysten av USA blir sentral for historien. Det melder blant andre TVLine og The Wrap.

Mulige spoilers for tematikken i neste sesong følger etter traileren for første sesong:

Ifølge The Wrap skal Vince Vaughn – som de siste årene er kjent for halvslappe komedier, men også har spilt i «Psycho» og «Swingers» – inneha en slags skurkerolle som Frank Semyon, en businessmann med kriminell fortid som arbeider for å opprette høyhastighetstog langs vestkysten. Blir Vaughn den neste som «gjør en Matthew McConaughey» og trekker seg opp i skuespiller-rang?

Elisabeth Moss skal være ønsket av HBO i rollen som Ani Bezzerides – en alkoholisert småbysheriff i Monterey. Veldig logisk etter den sterke rolleprestasjonen som politikvinne i fantastiske «Top of the Lake». De tidligere ryktene om Jessica Chastain skal ha vært knyttet til denne rollen.

Historien skal også denne gangen svirre rundt en mordgåte – en korrupt byråkrat, som har arbeidet med høyhastighetstogplanen, blir funnet drept på en vei med satanistiske symbol skriblet rundt liket.

Fra før har det vært kjent at HBO ønsker Taylor Kitsch («Friday Night Lights») og Colin Farrell («In Bruges») i to sentrale roller. Nå ryktes det at disse er henholdsvis Paul Woodrugh, en 28-årig militærveteran, og Ray Velcoro, med et liv preget av vold. Disse to er offentlig ansatte som dukker opp i etterforskningen av drapet.

frightnight

Dermed ser det ut til at forfatter Nic Pizolatto – som fremdeles finpusser manuset – ser for seg Vaughns rollefigur som en av de «fire sentrale rollene» for andre sesong.

Ifølge The Wrap ville ikke HBO kommentere ryktene – ennå.

Andre sesong av «True Detective», som vil bestå av åtte episoder, er antatt å ha premiere rundt januar 2015 – til samme tid som første sesong i år.