Etter å ha sett ferdig den Harmony Korine-regisserte «Spring Breakers» er vel ikke den første tanken man sitter igjen med at en oppfølger er rett rundt hjørnet.

Men det er den. Tydeligvis.

I dag ble nemlig «Spring Breakers: The Second Coming» annonsert av produksjonsselskapet Wild Bunch, og ifølge The Playlist skal den shoppes rundt under Cannes-festivalen senere denne måneden.

Det er imidlertid ikke Korine som skal regissere denne gangen.

Jobben har i stedet tilfalt svenske Jonas Åkerlund, som riktignok har et par filmer i bagasjen (amfetamin-dramakomedien «Spun» var temmelig ok, og han skal også regissere den supersære zombiefilmen «Zombie Broadway») men fortsatt er mest kjent for sine kontroversielle videoer for folk som The Prodigy og Rammstein.

Samtidig som Åkerlund tar registolen vil manuset bli ført i pennen av ingen ringere enn Irvine Welsh, forfatteren bak dopklassikeren «Trainspotting» og den mørke korrupt politimann-komedien «Filth».

Da Korine slapp «Spring Breakers» i 2012 var den en av årets store filmsnakkiser, og den slo godt an på norske kinoer.

I filmen oppførte Disney-stjerner som Selena Gomez og Vanessa Hudgens seg alt annet enn pent i møte med festlivet i Florida under den amerikanske college-ungdommens årlige russetid, vårferien.

James Franco ble også smått legendarisk i rollen som Alien, en sjarmerende gangsterrapper.

Distributøren A24 Films var faktisk så fornøyd med stjerna si at de klippa sammen en egen Oscar-trailer for å forsøke å få Franco nominert.

I oppfølgeren er konseptet igjen «pene unge jenter på skyggesida» – denne gangen i krig med en militant gruppe kristne som forsøker å omvende dem.

– Det er ikke en direkte oppfølger, men det hentydes til noen av rollefigurene fra originalen, sier Wild Bunch-sjef Vincent Maraval til Screen Daily.

Andre filmer som Wild Bunch forsøker å selge under Cannes-festivalen er blant andre Gaspar Noés «Love», et seksuelt melodrama og Paul Verhoevens «Oh!», om en kvinne som tar hevn på en voldtektsmann.