Vi har som vanlig gått gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene denne uka, og anbefaler godbitene (i tillegg til å tipse om noen eldre filmer og serier du kanskje gikk glipp av).

Du kan få denne tipsguiden rett i Facebook Messenger hver fredag hvis du trykker her og velger «GET STARTED».

Netflix

Vi anbefaler «Wild, Wild Country». To år etter «Making a Murderer» lanserer Netflix en ny dokumentarserie som vil sende deg på en berg-og-dalbane mellom vantro og tvil, hele tiden med vilt oppsperrede øyne.

Den følger en utopisk sekt som etablerte seg på landsbygda i Oregon på 80-tallet, med store smil, langt hår, flagrende gevanter, fri sex og alt som hører med. Og til dyp skepsis fra lokalbefolkningen. Det høres oppskriftsmessig ut… men tar noen mørke vendinger som vil hjemsøke deg langt inn i påskeuka.

Vil du heller se en musikkfilm? «Roxanne Roxanne» er fortellingen om rapperen Roxanne Shanté, som hadde en stor hit i 1984, men ikke klarte å følge opp når hiphop ble allemannseie. Tøff og sterk film med feministisk punch og herlig 80-tallskoloritt.

Spenning? «Papirhuset». Oversett spansk serie om en mystisk professor, en kriminell gjeng og et dristig kupp.

Komedie? «Santa Clarita Diet». Ny sesong ute av den blodige zombie-komedien med Drew Barrymore.

HBO Nordic

Vi anbefaler «Krypton». En ny, påkostet serie om menneskelig sårbarhet og maktkamp mellom kongehus i en fremmedartet verden der en ytre fiende truer… bare at istedet for at det er «Game of Thrones» skjer det på Supermanns hjemplanet, med en ung utgave av Supermanns bestefar som hovedperson.

Heldigvis behøver du ikke være noen fan av kappekledde superhelter for å like den. Denne hadde stått seg helt fint uten koplingen  til den klassiske superhelten. For deg som liker fantasy og uforutsigbare fortellinger.

Vil du heller se noe… litt vovet? «O Negocio», en brasiliansk serie om luksusprostitusjon og markedsføringsmetoder. Ja, faktisk! Fjerde og siste sesong ute nå.

Dystopisk? «The Handmaids Tale» var fjorårets mest essensielle nye serie. Får ikke lov å gå i glemmeboka!

Humor? «A. P. Bio». Om en skolelærer som absolutt ikke har noen planer om å lære elevene noe.

NRK

Vi anbefaler «Under sanden». Oscarnominert dansk film fra 2015, basert på virkelige hendelser i kjølvannet av slutten på Den andre verdenskrig.

Vakre bilder av dansk kystlandskap kontrasteres mot et grelt bilde av den seirende parts allierte, som setter tyske krigsfanger – purunge, vettskremte guttunger til livsfarlig mineryddingsarbeid på strendene der norske turister i dag nyter havet og sommeren. En stor filmopplevelse, rett og slett.

Vil du heller se en dramaserie? «Boys» (serie). Sabla fint å se unge menn portrettert så langt fra harry-stereotypien.

Skrekkfilm? «Cabin in the Woods». Metahumor, blodsutgytelse og en skikkelig tvist.

Klassiker? «Ni liv». Fortsatt den beste filmen om Jan Baalsrud. 

TV 2 Sumo

Vi anbefaler «Grenseland». Nå Gullrute-nominert og hyllet i blant annet Newsweek etter at den kom på Netflix. På tide å se denne norske krimserien, med andre ord!

Tobias Santelmann er politimannen som roter seg stadig lenger inn i et dobbeltspill etter at han oppdager at broren (Benjamin Helstad) er involvert i en drapssak. Har også gode Ellen Dorrit Pedersen i en rolle.

Vil du heller se et historisk drama? «Silence». Martin Scorsese tunge, men givende fortelling om to jesuittpresters reise gjennom et fiendtlig Japan på 1600-tallet.

Krim? «Top of the Lake». Oppfølgeren – «China Girl» – er årets påskekrim, men den er forferdelig rotete og kjedelig. Se heller originalen!

Humor? «Modern Family». Tåler gjensyn! Sesong 6 er den beste.

Viaplay

Vi anbefaler «Get Out». Filmen som BURDE fått Oscar som fjorårets beste, er nå ute på Viaplay.

Her følger vi en ung, svart mann (Daniel Kaluuya) som skal besøke familien til sin hvite kjæreste (Allison Williams fra «Girls») for første gang. Det er ikke en gjeng som bare har gode tanker om svarte, skal det vise seg. En skummel og fengslende film du aldri vil glemme.

Vil du heller se en animasjonsfilm? «Milo – Månens vokter» er en fransk fabel med et vakkert, uvanlig design (OK, den er egentlig for barn, men er vi ikke alle barn?)

Romantikk? «La La Land». Oscar-belønnet i forfjor. En romantisk og musikalsk hyllest av Los Angeles.

Komedie? «Mozart in the Jungle». Topp serie om intrigene i et symfoniorkester.