Du kjenner kanskje Aslak «Alis» Hartberg og Sveinung «Dr. S» Eide fra Klovner i Kamp eller Yoga Fire, men nå er de jaggu blitt filmstjerner også.

I den første teaseren fra den kommende norske sommerkomedien «Å begrave en hund» kan du se dem slå ut i full blomst gjennom dialogen om hvordan nettopp begrave en hund.

Bortsett fra at det hele bare er kødd, og en oppvarming til den ekte teaseren kommer en eller annen gang om ikke så altfor lenge.

«Å begrave en hund» skal visstnok handle om «hvor langt du er villig til å gå for å beholde barndomsvennene dine.»

Vi får møte skuespillerne Benjamin Helstad («Kongen av Bastøy»), komiker Øivind Vogt («Tweet4Tweet») og spillefilmdebutantene Simen Aurstad Gjernes og Sindre Horseby som barndomsvennene Mikkel. Jo, Stoffer’n og Lasse – og det er visst noen skikkelige i-landsproblemer de skal få bryne seg på, skal vi tro synopisen:

Barndomsvenner, hyttevenner, nye venner og ræva venner… Mikkel studerer medisin i utlandet. Jo leser kunsthistorie på Blindern. Stoffer’ n har begynt å slå seg opp som eiendomsmegler og Lasse jobber i barnehage. Hvert år samles de fire barndomsvennene til «Guttas årlige hyttetur». En tur der praten stort sett går i jenter og historier fra fortiden. Øl og evige tradisjoner. På hver sin måte er de alle egentlig ferdig med hytteturen. Likevel fortsetter de år etter år. Når årets hyttetur blir katastrofalt annerledes, settes gutta på en prøve som endrer alt. Eller kanskje ingenting.

Vi får også møte Gitte Witt, Kristin Jess Rodin (samt Alis og Dr. S) i biroller, mens Jon Øigarden, Dennis Storhøi og Trine Wiggen dukker opp i mindre roller. Regi er ved debutantene Andreas Lisberg og Julian Hagemann, som også jobbet sammen på «Reprise»-produksjonen.

For å dra en standup helt til slutt: Hva er egentlig greia med alle setningstitlene på norske filmer om dagen? «Å begrave en hund», «Jag etter vind», «Som du ser meg», «En som deg», «Mer eller mindre mann», etc. Takke seg til «Flukt».