Trollmenn! Sirkusfakter! Tidsreiser! Hitler! Og The King of Pop!

Ved første blikk virker det som om Mike Marias debutfilm «The Return of Moonwalker» har alt, og enda litt til. Mørkemannen Alessandro Caglistro har knapt rukket å gjøre Marie Antoinette et hode kortere, før han gir seg avgårde på en ny tidsreise med djevelske planer i kofferten.

De involverer blant annet to lærkledde dverger, et «punkesirkus» og liket til Michael Jackson.

Formålet med turen er å få det avdøde popikonet til å gå igjen – eller moonwalke om du vil – og på den måten (av høyst uklare grunner) oppnå en form for verdensherredømme.

To lesbiske spøkelsesjegere med tre kåte collegedudes på slep er imidlertid fast bestemt på å sette en stopper for Caglistro.

Det hele framstår som spinnvilt, frekt og på mange måter uimotståelig usmakelig.

«The Return of the Moonwalker» er blant annet blitt omtalt som «respektløs», «motbydelig» og «fryktelig» av opprørte Michael Jackson-fans. Det er kritikk som ikke plager Mike Maria nevneverdig i intervjuet med Vice.

– Da Monty Python lagde «Life of Brian» sa John Cleese: «Vi hadde det gøy, men var ikke respektløse overfor Jesus.» Dette er noe lignende. Vi har det gøy, men vi har ingen hensikt om å være respektløse overfor Michael Jackson. Man kan ikke lage en parodi om noen om man virkelig ikke liker dem.

Takk, Maria, da var det på det rene. «The Return of the Moonwalker» har tysk premiere i slutten av februar, og får internasjonal release en gang i løpet av mars. Men neppe på norsk kino.