Nazizombiene er tilbake!

12. februar til neste år er det klart for «Død snø 2» på norske kinoer, og nå er første teaser fra Tommy Wirkolas humoristiske blodfest ute.

Se den i videovinduet over.

– I teaseren viser vi hvordan Martin (Vegar Hoel) får sjokk når han våkner opp på sykehus, og det viser seg at han har fått påsydd armen som en gang tilhørte sjefsnazisten Herzog, forteller Wirkola til Filter.

– Det viser seg at armen har superkrefter, og endel andre evner som Martin oppdager etter hvert, sier han.

Vil den nye superhånda (heil five!) være nok til å gi Martin hevn over Herzog, som stort sett utraderte alle vennene hans i den første filmen? Vel, han må i hvert fall tilkalle hjelp – fra en gjeng amerikanske zombiejegere, ledet av Daniel (Martin Starr).

martin_ny

Så viser det seg imidlertid at zombiejegerne slett ikke er topptrente militærfolk, men snarere en gjeng filmnerder med egne ideer om hvordan zombier skal tas.

– Men filmnerder er ikke nødvendigvis så dumme å ha når man skal ta zombier. Kunnskap om filmhistorien har gitt dem endel nyttige verktøy, forteller Wirkola.

«Død snø 2» er spilt inn i to versjoner – én hovedsaklig norskspråklig, og én der de norske karakteren framfører replikkene sine på engelsk.

Det er imidlertid den norske versjonen som skal vises under den amerikanske filmfestivalen Sundance, som går i gang i Park City fra 16. januar.
dodsno2

Filmen ble plukket ut til festivalen etter at amerikanerne hadde fått sett én times råklipp tidligere i vinter, og Wirkola & co. jobber nå på spreng for å få alt ferdig til festivalen der den skal vises i sideprogrammet Park City at Midnight.

Det var i Sundance at amerikansk filmindustri for første gang fikk øynene opp for Wirkola, da han var der med den første «Død Snø»-filmen i 2009.

– Man kan trygt si at verken «Hansel & Gretel», eller noen av de andre tingene vi prøver å få til her borte nå, aldri hadde skjedd uten Sundance, har Wirkola tidligere uttalt.

Regissøren har for øvrig en rekke baller i lufta for øyeblikket.

I tillegg til «Død snø 2» jobber han med forberedelsene til «What Happened to Monday?» med Noomi Rapace, og i tillegg forbereder han også en oppfølger til «Hansel & Gretel: Witch Hunters».

Dessuten er Wirkola kinoaktuell med «Kill Buljo 2» der han har skrevet manus og har en av hovedrollene.