Helt siden oppstarten for tre år siden har vi i Filter-redaksjonen hatt våte drømmer om å lage vår egen podcast, men vi har liksom aldri fått ut fingeren helt.

Vi får se om vi får gjort noe med det etterhvert, men inntil videre er vi mer enn glade for å få surfe på podcast-medgangsbølgen på en annens surfebrett.

David Skaufjord var en særdeles aktiv skribent på Filter da vi startet opp, med artikler om alt fra strålende filmprosjekter som aldri ble noe av til manus-selvhjelpsboka «Writing movies for fun and profit».

Nå har han startet opp sin egen podcast, «David Skaufjord forklarer alt», som vi har inngått et samarbeid med.

David jobber fulltid med film- og tv-prosjekter (blant annet som manusforfatter), og tar opp temaer som ligger denne bloggen nært – han har for eksempel snakket med en filmpirat, han har dybdeintervjuet regissør Arild Ommundsen og snakket med publikumsoppvarmeren Henrik Årdal.

Men tematikken begrenser seg ikke til underholdningsuniverset, han har også et fascinerende intervju med en boler, og den nyeste episoden – som ble sluppet rett før helgen – var en prat med Egil Aslak Hagerup, som er sosiale medier-rådgiver i NRK.

Last ned, nyt – og jaggu kan det godt hende at du blir en god del smartere også.

David er en god intervjuer, og det er utrolig digg å høre noen få greie ut om et tema de har peiling på over tre kvarter ++.

Dessuten er den velprodusert, av Både Og («Tusvik og Tønne», «Kort applaus») – Charlotte Trolin er kreativ produsent, Eskil Paus er produsent mens Lenny Kittilsen er komponist.

  • Her kan du laste ned episoder og abonnere på «David Skaufjord forklarer alt».

 

PS: Vi benytter forresten anledningen til også å gi en liten shoutout til den nye podcasten «No Spoilers», som slapp sin første episode rett før helgen. Podcasten er laget av et knippe Filter-venner – den er en ren film- og tv-podcast, og første episode handler om pilotepisoder.