«Fight Club» slo ned i 1999. Med Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollen, regissør David Fincher bak kamera, og et manus basert på en av de sinteste romanene til forfatter Chuck Palahniuk ble det en film som senere har blitt hyllet av fans – og den har oppnådd en 10. plass på IMDbs publikumsstyrte toppliste.

Nå, 15 år etter, kommer oppfølgeren. Ikke i form av en ny film (foreløpig), men som en tegneserie – skrevet av Palahniuk, tegnet av Cameron Stwart, og utgitt som 10 nummer på forlaget Dark Horse. Handlingen foregår et tiår etter den første boken, vår hovedperson er gift med Maria Singer og har fått en sønn, Junior.

– Den første boka var en tirade mot fedre – alt jeg synes min far ikke hadde gjort, kombinert med alt mine meningsfeller mislikte med sine fedre, sier 52 år gamle Palahniuk til USA Today.

– Når jeg nå er på den alderen min far var da jeg hatet ham gav meg lyst til å gjenfortelle historien fra farens perspektiv, for å se om ting ble bedre og hvorfor historien gjentar seg selv slik.

Han skal, sammen med David Fincher, snakke om filmadapsjonen på årets Comic-Con i anledning 15-årsjubileet.

Historien tar med flere av figurene fra den første boken, også Project Mayhem og den mystiske Tyler Durden. Palahniuk hinter til at Durden kanskje ikke er den vi trodde at han var, gjennom boken og filmen.

– Tyler er noe som kanskje har vært i spill i århundrer, og ikke bare en anomalitet som hoppet inn i sinnet hans, sier han – og hinter til noe mulig overnaturlig.

Illustratør Stewart, kjent fra en rekke «Batman»-serier, og sin egen «Sin Titulo» – omtaler historien som «like mye en meta-kommentar til responsen på «Fight Club» som en oppfølger», og sier at den går bort fra en realistisk stil for å framheve det absurde i større grad.

Både filmen og boken har blitt et slags talerør for frustrerte, unge menn – og har fått kultstatus. Siden klubbene er med i oppfølger-tittelen, så får vi selvsagt se mer av kampene som Durden og jeg-figuren var opphavet til.

– Han prøver å dra tilbake og hente fram den delen av livet sitt, og det er et patetisk feilsteg. Han er ikke den personen lengre. Så får vi se hva organisasjonen har vokst til i hans fravær, og hva han da blir dratt tilbake til.

«Fight Club 2» dukker opp april 2015, og ikke bli overrasket om rettighetene blir plukket opp for adapsjon på en eller annen måte snart.

Fight Club 2. (Foto: Dark Horse Comics)
Fight Club 2. (Foto: Dark Horse Comics)