Oppdatering: Denne saken ble opprinnelig skrevet i forrige uke da filmens offisielle poster ble publisert. Snarere enn å lage en helt ny sak i forbindelse med at traileren nå er sluppet, har vi limt den inn i videovinduet over. Den ser helt strålende ut – god fornøyelse!

Her er en film jeg har lett etter en unnskyldning for å skrive om. En ny filmposter er kanskje ikke all verden å slå i bordet med, men hei. Dessuten trenger vi å skrive mer om jenter, derfor passer dette bra (forresten, flinke kvinnelige skribenter med sans for film og tv, og som har en god penn – send meg en mail!).

Så værsågod, stopp pressen: Her er posteren til Whit Stillmans «Damsels in Distress»:


(via Collider)

Regissør Whit Stillman er en veldig flink fyr som har spesialisert seg på filmer om amerikansk øvre middelklasse, særlig er kanskje «Metropolitan» (1990) kjent. Få er bevisste på at de har sett denne, overraskende mange har det likevel (tror den har vært sendt mange ganger på TV 2):

Etter at Stillman lagde «The Last Days of Disco» i 1998 har det imidlertid vært helt stille fra den kanten, før nå altså. «Damsels in Distress» hadde premiere i Toronto i høst (der den i hovedsak ble godt mottatt), og har med skuespillere som Greta Gerwig, Megalyn Echikunwoke, Carrie MacLemore, Analeigh Tipton, Hugo Becker, Ryan Metcalf, Billy Magnussen og Adam Brody.

Miljøet i filmen er et amerikansk universitet (beskrevet som «grungy»), der en gruppe preppy jenter (ledet av indiegudinne Gerwig) prøver å skape et alternativ til skolens øvrige fokus på sport, dårlig kroppslukt og øl. Gerwig har også en tanke om å date gutter som er dummere og mindre pene enn dem selv, og jentene driver et sender for selvmordsforebygging der alle som er beviselig deprimerte får gratis doughnuts.

Filmen skal være umiskjennelig Stillmansk, noe som er godt nytt for oss som liker sånt – og et sant mareritt for alle som ikke gjør det.

Jeg har ikke sett noen trailer for filmen ennå (selv om den har USA-premiere om bare to måneder), men her er i hvert fall et par klipp: