Hvor mye testikkeltung testosteron er det mulig å stappe inn i én eneste film? En dødelig dose, ser det ut til!

Ingen tvil om hva som blir den mannligste macho-filmen i 2012. Heller ingen tvil om at den fremste attraksjonen i «The Expendables 2» er at vi får sjansen til å se så mange aldrende actionhelter samlet på et brett. Rollelista er helt vanvittig, og tangerer lett forgjengeren.

Den første «The Expendables» fungerte helt fint som en nostalgisk «old school»-hyllest til åttitallets actionruller. Jeg vil ikke si at den levde helt opp til forventingene, men det har denne oppfølgeren alle forutsetninger for å gjøre.

Hovedrolleinnehaver/manusforfatter Sly Stallone har overlatt regien til Simon West, en kar som tidligere har stått bak «Con Air», «Lara Croft: Tomb Raider» og «The Mechanic». West er ikke akkurat mitt førstevalg til en film som dette, eller engang mitt femtendevalg (hva driver John McTiernan med for tiden?) – men hvis han roer ned den veivete, epileptiske kameraføringen sin en smule er det en liten sjanse for at vi faktisk klarer å se hva som skjer i actionscenene denne gangen.

Vel, det er lov til å drømme.

Det er ganske festlig at rollelista er så stappfull av tøffinger at halvparten av traileren går med til å ramse opp navnene. Den eneste som har noen replikker her er Bruce Willis, noe som tyder på at han kommer til å ha en mye større rolle enn i forrige film. Mickey Rourke er fraværende, men «The Expendables 2» er ikke akkurat i manko på gamle hardhauser.

Jeg mener: Chuck Norris (71 år), Dolph Lundgren (54), Jean-Claude Van Damme (51), Bruce Wills (56), Stallone (65) og Schwarzenegger (64) i samme film? Sammen med yngre actionhelter som Jason Statham, Jet Li, Terry Crewes og Scott Adkins? Burde bli barskt nok.

Innspillingen er fortsatt i full gang, så det er begrenset hvor stort inntrykk traileren klarer å gi av «The Expendables 2». Men hvis jeg må gjette vilt, tror jeg at det kommer til å bli litt action her.

Filmen har et høyere budsjett enn forgjengeren, med romslige 100 millioner dollar til rådighet. La gå at mesteparten av pengene sikkert har gått med til skuespillerhonorarene (en del vil trolig også gå tapt i søksmål, siden en stuntmann ble drept under en tragisk eksplosjonsulykke på settet i Bulgaria).

Det kommer til å bli trangt om plassen med så mange kjente navn, så det er en stor sjanse for at flere av dem bare dukker opp i raske gjestespill. Schwarzenegger var kun til stede for fire innspillingsdager, så han er neppe med mer enn han må. Jeg mistenker også at Chuck Norris kun dukker opp noen minutter, men det at han overhode viser seg her er sikkert nok for mange. Hvis du i likhet med undertegnede har vokst opp med denne gjengen på video, og har den samme sansen for brutal harry-action – da er det lov å glede seg, helt uten ironisk distanse!