– Jeg er her i dag fordi jeg er homofil, og fordi jeg kanskje kan gjøre en forskjell.

Det sa Ellen Page (26) fra scenen på en LHBT-konferanse i Las Vegas i går, ifølge Hollywood Reporter.

– [Jeg er her] for å gjøre det lettere for andre, og gi dem håp. Uansett føler jeg et personlig ansvar, sa filmstjerna.

 

Page ble Oscar-nominert for gjennombruddsfilmen «Juno» (2007). Hun vandret inn i dypt blockbuster-territorium med «Inception» (2010), og er snart å se i «X-Men: Days of Future Past».

– Jeg er lei av å lyve ved å unngå temaet, sa Page i går.

– I årevis har jeg lidd under at jeg ikke har turt å komme ut. Motet mitt måtte lide, min psykiske helse måtte lide, og forholdene måtte lide. Jeg står her i dag med alle dere på den andre siden av den smerten.

Page brukte anledningen til å ta opp det presset Hollywood legger på folk når det kommer til utseende og livsstil.

– Det er rart, for her står jeg og representerer – på en eller annen måte – en industri som legger et ekstremt press på oss alle. Ikke bare på unge, men på alle. Skjønnhetsidealer. Et godt liv. Suksess. Standarder som jeg hater å innrømme at har påvirket meg, sier Page, og fortsetter:

– Du får ideer plantet i hodet, tanker du aldri har hatt før, som forteller deg hvordan du skal oppføre deg, hvordan du skal kle deg, og hvem du skal være. Jeg har prøvd å kjempe imot, være autentisk, følge hjertet, men det kan være vanskelig.

I høst var forresten Page aktuell nettopp som en litt forstyrret jente, i PS3-spillet «Beyond: Two Souls».