For aller første gang har de over 200 medlemmene i den amerikanske foreningen for tv-kritikere slått hodene sine sammen og stemt over (den amerikanske) tv-høstens mest lovende nye serier, baserte på pilotepisodene.

På topp troner ABC-serien «Agents of SHIELD» (premiere 24.9). Marvel-spinoffen tar for seg livet bak kulissene i superheltbransjen, der agentene er på stadig søken etter nye superhelter og -fiender.

Pilotepisoden er skrevet og regissert av «Avengers»-regissør Josh Whedon selv, så det er kanskje ikke overraskende at den har gjort et godt inntrykk. Hvordan serien blir videre er et lite spenningsmoment, men vi krysser fingrene.

Og hei! Er du en kortklipt mann som tilfeldigvis oppholder deg i Stockholm i helgen kan du faktisk være med i serien.

På andreplass er Showtime-serien «Masters of Sex» (29.9) som mest sannsynlig blir like flau som underholdende å se på.

Serien er basert på Thomas Maiers bok «The Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virgina Johnson – the Couple Who Taught America How to Love», om William H. Masters (1915-2001) – en gynekolog som gjorde banebrytende forskning med sikte på å gjøre folks sexliv bedre.

Dildo ohoi! Nå har jeg vel aldri sett en eneste tv-serie sammen med foreldrene mine de siste femten årene, men hadde jeg gjort det hadde jeg definitivt ikke sett denne sammen med dem.

På tredjeplass er NBC-serien «The Blacklist» (23.9). Her kjører James Spader en aldri så liten vri på Hannibal Lecter – han spiller FBIs mest ettersøkte som en dag overgir seg for å hjelpe til med å fakke noen av de aller verste der ute. Selvfølgelig med hjelp av sin helt egen Clarice:

Tv-kritikerne har også kåret de tre mest lovende komiseriene. Vi kjører på med trailere:

«Brooklyn Nine-Nine» (Fox, 17.9), buddycop-serie med vår alles Andy Samberg:

«Mom» (CBS, 23.9) om en nylig tørrlagt alenemamma (Anna Faris) som prøver å få endene til å møtes i Californias vindistrikt Napa Valley.

«Trophy Wife» (ABC, 24.9), der partyjenta Malin Akerman brått blir dratt inn i familielivet når hun gifter seg med en fyr (Bradley Whitford) med tre manipulative drittunger og to bitre ekskoner.