Få brumlebasser ligger nærmere våre hjerter enn Ron Perlman.

Vi liker grusansiktet enten han leder en MC-klubb i «Sons of Anarchy», maler seg rød for «Hellboy» eller later som han kan fransk i «The City of Lost Children».

Han gjør til og med møkk som «The Season of the Witch» mulig å tolerere.

Eller okei, stryk det. Ingenting kan unnskylde «The Season of the Witch».

Men! Poenget er i hvert fall følgende:

Deadline melder at Perlman nå er i ferd med å spille inn piloten til en ny Amazon-serie, «Hand of God».

Her spiller han hovedrollen som den mektig, men noe umoralske, dommeren Pernell Harris som en dag får et mentalt sammenbrudd.

Den fører ham ut på hevnjakt etter en voldtektsmann som ødela familien hans, kun ledet av det han tror er guddommelige visjoner og beskjeder som kommer via sønnen hans, som er låst til en ventilator.

Utifra beskrivelsen høres «Hand of God» ut som den blir temmelig koko – på best mulig måte.

Serien er skapt av regissør Marc Forster, kjent for filmer som «Monster’s Ball» og «World War Z», og foruten Perlman dukker Dana Delaney («Desperate Housewives») opp som dommerens kone og hvor-har-jeg-sett-ham-før-fjeset Garret Dillahunt som en nyfrelst sosiopat som utnyttes av Harris.

Samtidig med «Hand of God» bekreftet Amazon også at piloten til en annen serie, «The Cosmopolitans», nå er under innspilling.

Den blir et komidrama hvor blant andre Adam Brody og Chlöe Sevigny skal spille unge amerikanere som søker kjærlighet og vennskap i Paris.

Amazon Studios bestilte forøvrig fire nye serier i forrige måned, blant annet en krimserie basert på «Bosch»-romanene og «X-Files»-skaper Chris Carters nye serie «The After».