Han er Chevy Chase (det er ikke du), og nå har han sluttet i «Community».

Jepp, den notorisk vanskelige «Saturday Night Live»-legenden har hatt et kraftig karriereoppsving de siste årene med kultserien på NBC, der han har spilt den rike, late, gamle og smårasistiske Pierce Hawthorne – en gjennomført usympatisk karakter det likevel har vært mulig å le av.

Men Chevy Chase har flere ganger gått offentlig med klager over karakteren, og over at han mener showet ikke er morsomt nok (han kan jo tross alt komikk, etter en del år i gamet) – og mot slutten av forrige sesong ga han uttrykk for at han neppe kom til å holde ut stort lenger.

Nå har han blitt enig med NBC om å få forlate serien, ifølge Deadline.

Så spørs det hvor mye fansen kommer til å få merke at Chase ikke er en del av «Community» lenger. De aller fleste episodene av sesong fire er allerede innspilt (de starter opp på amerikansk tv i februar), og det er vel ganske så tvilsomt om NBC kommer til å fornye kontrakten til serien etter dette.

Kranglingen mellom Chevy Chase og serieskaperne til «Community» har vært langvarig, og toppet seg i vår da daværende showrunner Dan Harmon offentliggjorde to beskjeder som Chevy Chase hadde lagt igjen på hans telefonsvarer, der han kalte «Community» en «middelmådig jævla sitcom» og karakteren hans «middels morsom».

I mai fikk så Harmon sparken, mens store deler av staben også valgte å forlate showet.

«Community» sendes på Viasat 4, dog stort sett på helt merkelige tidspunkter.