Det var nok ingen som så denne komme: Rollen som superskurken Lex Luthor i «Batman Vs. Superman» har ifølge The Playlist havnet på skuldrene til forholdsvis unge Jesse Eisenberg.

Det ser med andre ord stygt ut for skuespillerens lange lokker.

Filmen er ennå et stykke unna, men øverst i artikkelen kan du allerede nå få en sniktitt på hvordan det hele (kanskje) vil se ut – skapt ved hjelp av digitale billedverktøy og ubestridt kompetanse.

Selv om Eisenberg etter «The Social Network» ikke er uvant med å spille nifse forretningsmoguler med (muligens) skumle verdensovertagende hensikter er castingen likevel overraskende, all den tid den skallede superskurken har hatt en tendens til å være en del eldre.

På slutten av 70-tallet ble han spilt av Gene Hackman, og i forrige Supermann-runde på lerretet var han spilt av Kevin Spacey.

Det finnes likevel yngre utgaver fra før – det mest kjente er tv-serien «Smallville», hvor en yngre utgave av Luthor ble spilt av Michael Rosenbaum.

Michael Caine-fans kan forøvrig begynne å gnisse med tennene, idet det samtidig har blitt klart at Jeremy Irons overtar stafettpinnen som Batman-butler Alfred.

Jesse går likevel ikke glipp av sjansen til å spille mot Caine – begge hadde nemlig roller i fjorårets «Now You See Me».

Foruten rollen som Lex Luthor er Jesse Eisenberg også aktuell med en ledende rolle i norske Joachim Triers familiedrama «Louder Than Bombs».

Foto: Maltrakterte utgaver av pressebilder fra «Now You See Me» (Nordisk Film Distribusjon AS) og «Beautiful Creatures» (Summit Entertainment). Beklager.