Husker du Minas Tirith?

Den fine hvite byen fra «Ringenes Herre»-filmene (og bøkene selvfølgelig) hvor det var planta et fint tre og en gal konge på toppen? Gondors hovedstad og scenen for et av Midgards viktigste slag noensinne? Byen som Anárion grunnla i SA 3320, senere gjenreist av den eminente Kong Ostohers som fikk Minas Tirith til å vokse seg større og viktigere enn Osgiliath, den originale hovedstaden, senere smadret til ruiner og fillebiter?

Uansett. Nå har ihvertfall en gruppe britiske arkitekter lansert et crowdfunding-prosjekt hvor de ber om 1.85 milliarder pund (ca 24 milliarder kr) som de trenger for å realisere deres visjon om å reise en fullverdig replika av Minas Tirith i England, de skriver ikke helt hvor.

I skrivende stund har de samlet inn 78.649 pund i løpet av 17 dager, noe som sikkert ikke engang dekker stålet og mithrilen hovedporten skal bestå av, men det er allikevel en respektabel sum, nok penger til at det har vekket bekymring og harme hos noen av mørkets tjenere.

En gjeng ’Orker’ var tydeligvis ikke fornøyd med denne utviklingen og kom nylig på banen med sin egen crowfunder: «Destroy Minas Tirith». Her ber Orkene beskjedent om én million pund for å finansiere utstyret de trenger for å ødelegge den hvite byen i fjellsiden. Har man nok penger og et hjerte av…noe sort…så er det mange kule rewards å hente her. Skarve tre pund gir deg status som ‘lojal Ork’ og et påfølgende Orke-takk fra bunnen av deres mørke hjerter. Skulle du allikevel ha på deg spanderbuksene og casher ut med 100.000 pund blir du lovet noe LITT fetere – én gratis tur på en av Nazgulenes Fellbeasts (de skumle vingede vesene). Denne rewarden casher du inn i teltet til Heksekongen.

De stakkars Orkene henger dessverre litt bak på finansiering og har kun fått inn 22 pund på fem dager, men arkitektenes kampanje har tross alt pågått tolv dager lengre.

Kommer du til å støtte arkitektene eller Orkene?