Vi har allerede tatt en grundig gjennomgang av både skrekk- og sci-fi-filmene som dukker opp i løpet av 2013, men det er jo bare toppen av kransekaken. Fortsatt mye å glede seg til!

De aller beste filmene er ofte de som kommer som lyn fra klar himmel, men vi er temmelig sikre på at disse tjue godbitene virkelig er noe å se frem til i året som kommer.

 

«300: Rise of an Empire»

Regi: Noam Murro
Med: Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton & Mark Kileen
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til USA 2. august

Zack Snyder er for opptatt med «Man of Steel» til å selv regissere denne oppfølgeren til «300», men han er ombord som produsent og en av manusforfatterne. Den feminine halvguden Xerxes (Rodrigo Santoro) er tilbake, og denne gangen leder han invasjonen av Hellas via sjøveien. Filmen tar fortsatt sitt utgangspunkt i Frank Millers tegneserie, og følger trolig den visuelle stilen fra den seks år gamle forgjengeren – men «300: Rise of an Empire» tar for seg slaget ved Artemision. Xerxes’ argeste motstander denne gangen er ikke skjegget til Gerard Butler eller de vagt homoerotiske spartanerne. På den greske siden finner vi generalen Temistokles, spilt av australske Sullivan Stapleton. Xerxes har på sin side Artemisia av Caria, som i følge historiebøkene ledet sjøslaget ved Salamis. Siden hun spilles av Eva Green tipper vi at hun kommer til å være en god blanding av diabolsk og fordømt sexy. Ingen trailer ennå, men her forteller Rodrigo Santoro om rollen som Xerxes i «300»:

 

«The Councelor»

Regi: Ridley Scott
Med: Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem & Penelope Cruz
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer i USA 13. november

Skal vi se: Brad Pitt og Michael Fassbender regissert av Ridley Scott, etter et originalmanus av Cormac McCarthy? Det holder fint. We’re there. Fassbender er en advokat som blir viklet inn i en lyssky forretningsdeal med millionæren Reiner (Jarvier Bardem) – som skal smugle inn en septiktank lastet med 625 kilo kokain fra Mexico, rett under nesa på narkokartellene. Det går ikke særlig bra, med konsekvenser som matcher «No Country for Old Men». Cameron Diaz dukker opp som Reiners psykotiske kjæreste Malkina, i det som trolig er den saftigste rollen hun noensinne har hatt. Siden manuset er av Cormac McCarthy kan du vente deg mye poetisk dialogføring, avløst av brutale voldsomheter. Burde bli en vinner, dette. Innspillingen tok en ukes pause etter Tony Scotts tragiske selvmord i august, men Ridley fullførte opptakene i høst. Ingen trailer ennå, bare en håndfull bilder:

 

«Django Unchained»

Regi: Quentin Tarantino
Med: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio & Samuel L. Jackson
Antatt premiere: 18 januar

Ja, denne kommer rett etter nyåret, men er fortsatt en av de filmene vi gleder oss aller mest til i 2013. Så filmåret får i alle fall en fin start! Dette er Tarantinos blanding av spagettiwestern og blaxploitation, som allerede burde være godt kjent blant de fleste. Jamie Foxx er slaven Django, som blir befridd av dusørjegeren Schultz (Christoph Waltz) – og drar ut på hevntokt mens de prøver å befri Djangos kone fra den onde plantasjeeieren Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Som forventet har «Django Unchained» fått glimrende kritikker etter julepremieren i USA, og er av flere kåret til en av årets aller beste filmer. Det gjenstår å se om den dukker opp på vår «årets beste filmer»-liste i 2013, men det er mer enn trolig. P.S. «The D is silent».

 

«The Hobbit: The Desolation of Smaug»

Regi: Peter Jackson
Med: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage & Benedict Cumberbatch
Antatt premiere: 13. desember

Vi har allerede kåret «An Unexpected Journey» til en av dette årets beste filmer, men mistenker at «The Desolation of Smaug» blir enda bedre. Neste stopp på Bilbos sightseeingtur gjennom Midgard inkluderer angivelig et personlig møte med dragen Smaug (som har stemmen og mimikken til allestedsnærværende Benedict Cumberbatch). Akkurat hva filmen ellers kommer til å inkludere vet omtrent bare Peter Jackson på dette tidspunktet. Han holder for tiden på å råklippe de to siste filmene i sagaen, før han begir seg ut for å filme ekstra scener til våren. Det er planlagt åtte uker med opptak, og det er trolig at endel av dette materialet vil bli lirket inn i «The Desolation of Smaug». Ingen trailer ennå, men her er over en time med videodagbøker fra innspillingen:

 

«Inside Llewyn Davis»

Regi: Ethan & Joel Coen
Med: Garrett Hedlund, Justin Timberlake, John Goodman & Carey Mulligan
Antatt premiere: Ikke fastsatt

Et drama om en folkemusiker i 1960-tallets New York høres kanskje ikke så vanvittig fascinerende ut, helt til du hører at filmen er skrevet og regissert av Coen-brødrene. «Inside Llewyn Davis» er veldig løst basert på memoarene til folkesangeren Dave van Ronk (hi hi!), med tittelen «The Mayor of MacDougal Street». I filmen er han døpt om til Llewyn Davis, spilt av forholdsvis ukjente Oscar Davis. En ikke særlig vellykket musiker som sliter med å leve på kunsten, og med det meste sånn ellers. Coen-brødrene holder som vanlig kortene sine veldig tett inntil brystet, og vi vet ikke engang når filmen får premiere – men mistenker at den vil bli vist under Cannes-festivalen i sommer. Vi vet i det minste at filmen har fått streng «R»-rating i USA, på grunn av grovt språkbruk og sexscener. Sånt hører jo sekstitallet til. Alt som er å finne på YouTube fra filmen er noen intetsigende sekunder med opptak fra settet, men vi gleder oss like mye uansett. Dette er jo Coen-brødrene, mann!

 

«Kick-Ass 2»

Regi: Jeff Wadlow
Med: Chloe Grace Moretz, Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey & Christopher Mintz-Plasse
Antatt premiere: 19. juli

Den tenårige superhelten Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) og hans unge kollega Hit-Girl (Chloe Grace Moretz) er tilbake for å sparke mer røv. Jim Carrey har en sentral birolle som «Colonel Stars and Stripes», sjefen for en gruppe maskerte forbryterbekjempere som kaller seg «Justice Forever». Supernerden Christopher Mintz-Plasse er på plass som filmens store «bad guy», nå under den nye aliaset «The Mother Fucker» – mens han leder en samling superskurker kalt «The Toxic Mega-cunts» i kamp mot Kick-Ass og co. Bare navnene på disse maskerte gærningene garanterer «Kick-Ass 2» en streng aldersgrense i USA, men hvis filmen matcher det magesterke innholdet i Mark Millars tegneserie blir dette kompromissløse saker som sparker rumpe med mye svart humor. Her er noen amatøropptak fra innspillingen i Toronto i september:

 

«The Master»

Regi: Paul Thomas Anderson
Med: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams & Ambyr Childers
Antatt premiere: 15. februar

Vi har allerede skrevet endel om denne etterlengtede prisvinneren, som har brukt alt for lang tid på å nå våre breddegrader. Dette er slett ikke et oppgjør med scientologikirken, selv om mesteren Lancaster Dodd (Philip Seymour Hoffman) er basert på Scientologi-grunnleggeren L. Ron Hubbard. Dette er mer en kjærlighetshistorie mellom to menn: Dodd og den dypt forstyrrede disippelen Freddie Quell (Joaquin Phoenix). Anderson har til dels basert «The Master» på John Steinbecks livshistorie, og anekdoter avdøde Jason Robards fortalte ham om sine fyllekuler i marinen under krigen. Resultatet er slett ikke det vi forventet oss på forhånd, men nok et velobservert og dypt menneskelig mesterverk fra en filmskaper som aldri skuffer.

 

«The Monuments Men»

Regi: George Clooney
Med: George Clooney, Daniel Craig, Matt Damon & Bill Murray
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer i USA 23. desember

Her er nok en film som vekker oppmerksomhet bare på grunn av rollelista. Hvem har ikke lyst til å se en film som samler disse karene? Legg til «The Artist»-Oscarvinneren Jean Dujardin, Cate Blanchett og John Goodman, så har du litt av et ensemble. Clooney har dessuten skrevet, produsert og regissert denne historiske thrilleren, som er basert på Robert M. Edsels bok «The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History». Dette er den sanne historien om hvordan en gruppe kunsteksperter kjemper mot klokken for å redde uvurderlige kunstskatter fra Hitlers invasjonsstyrker under andre verdenskrig. En veldig interessant historie, som ikke har blitt fortalt på film før. Ingen trailer ennå, men her forteller forfatteren Robert Edsel om virkelighetens «Monuments Men»:

 

«Only God Forgives»

Regi: Nicolas Winding Refn
Med: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Tom Burke & Yayaying
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til Danmark 23. mai

Den danske auteturen Nicolas Winding Refn har nok en gang slått seg sammen med Ryan Gosling, med en thriller som forhåpentligvis vil være på nivå med den coole råtassen «Drive». Dette blir en moderne western som utspiller seg i Thailand. Her jobber Juan (Gosling) i en kriminell familiebedrift som smugler dop (drevet av hans nådeløse mor, en mafiadronning spilt av Kristin Scott Thomas) – og drar ut på hevntokt i Bangkoks underverden for å spore opp mennene som drepte broren hans. Med tanke på at filmplakaten består av det grisebankede fjeset til kjekkasen Gosling kan vi regne med at dette blir voldsomme, mørke saker fra en regissør som har spesialisert seg på sånt. Gosling har uttalt at manuset var «det merkeligste jeg noensinne har lest, og filmen blir stadig merkeligere». Høres lovende ut! Her er Winding Refn på settet i Thailand:

 

«The Place Beyond the Pines»

Regi: Derek Cianfrance
Med: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Rose Byrne & Eva Mendes
Antatt premiere: 29. mars

Hey, ladies – enda mer Gosling! Denne gangen er han en stuntmotorsyklist som blir involvert i et bankran for å skrape sammen penger til sin nyfødte sønn. Han kommer på kollisjonskurs med politimannen Bradley Cooper, noe som får tragiske, uforutsette og veldig kompliserte konsekvenser for dem begge. «The Place Beneath the Pines» fikk veldig positive reaksjoner etter festivalvisningen på TIFF i høst, der den blant annet ble beskrevet som «John Cassavetes’ «Gudfaren»», dette er en omfattende krønike som spenner over flere generasjoner, og klokker inn på 150 minutter. Skrevet og regissert av mannen bak indie-favoritten «Blue Valentine», en kar vi har stor tiltro til. Bare sjekk ut traileren:

 

«Thor: The Dark World»

Regi: Alan Taylor
Med: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Jamie Alexander & Idris Elba
Antatt premiere: 8. november

Den norrøne tordengud-superhelten svinger hammeren sin igjen, men uten Kenneth Branagh. Etter en rekke problemer med å finne regissør falt valget til slutt på langfilmdebutanten Alan Taylor, som ellers er kjent for flere episoder av «Game of Thrones». Thors største problem denne gangen er ikke halvbroren Loke (selv om Tom Hiddleston gjentar glansrollen nok en gang), men derimot den onde Malekith The Accursed (Christopher Eccleston) – som angivelig akter å kuppe tronen i Åsgard før han sprer sitt onde mørke gjennom galaksen. Eller noe sånt. Historien er hemmeligstemplet, men følger trolig tegneseriemytologien om denne diabolske svartalv-herskeren. Innspillingen av «Thor: The Dark World»  var ferdig 14. desember, og YouTube er temmelig godt dekket når det gjelder amatøropptak som er smugfilmet på settet.

 

«Side Effects»

Regi: Steven Soderbergh
Med: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law & Catherine Zeta-Jones
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til USA 8. februar

«Side Effect» er angivelig den siste kinofilmen Stephen Soderbergh lager før han tar seg en pustepause for å vie tiden til kunstmaling. Han har også gjort ferdig Liberace-filmen «Behind the Candelabra», men den er laget for kabelkanalen HBO. Så tilbake til «Side Effects». En psykologisk thriller der Rooney Mara spiller en kvinne som tar en ny type antidepressiva kalt Ablixa for å takle at ektemannen Channing Tatum slipper ut fra fengselet. Bieffektene inkluderer økt sexlyst, blackouts og en lei tendens til å våkne opp i en seng full av blod. Det er sannelig ikke så lett å tyde hva i helvete som skjer i den kryptiske traileren, men man kan mistenke at psykologen Jude Law har gitt Rooney resept på legemidler som muligens burde ha gått igjennom noen ekstra testrunder før det ble sluppet på markedet. Soderbergh har ennå til gode å lage en dårlig film, så dette blir spennende!

«Side Effects» er forresten inspirert av kortfilmen «Side Effects May Include» (2008), som du kan se i sin helhet her (uten at den vil gjøre deg noe klokere, men garantert litt kvalmere):

 

«The Seventh Son»

Regi: Sergey Bodrov
Med: Ben Barnes, Jeff Bridges, Julianne Moore & Djimon Hounsou
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til USA 18. oktober

Det er gjort vanvittig mange forsøk på å fange «Young Adult»-markedet etter Harry Potter, og så langt har de alle feilet. «The Seventh Son» har et bedre utgangspunkt enn de fleste: basert på Joseph Delaneys fantasy-romanserie «The Wardstone Chronicles», og regissert av den Oscar-nominerte, russiske regissøren Sergey Bodrov («Mongol»). Denne storslagne eventyrfilmen har dessuten The Dude himself i hovedrollen. Jeff Bridges er den vise krigeren John Gregory, en såkalt «Spook» som fighter mot onde og overnaturlige krefter i en mytisk eventyrverden. Den diabolske heksa Mother Malkin (Julianne Moore) har brutt seg ut etter flere hundre års fangenskap, og samler en hær av slemme skapninger for å orkestrere sin søte hevn. I mellomtiden rekrutterer Gregory en ung aspirant spilt av Ben Barens. Den største attraksjonen her er utvilsomt Jeff Bridges, som også er aktuell i tegnseriefilmatiseringen «R.I.P.D.» i år. Ingen trailer til filmen ennå, men disse bok-trailerne summerer opp stemningen bra:

Her er et panelintervju med Bridges og co fra Comic-Con:

 

«Sin City: A Dame to Kill For»

Regi: Robert Rodriguez & Frank Miller
Med: Clive Owen, Jessica Alba, Mickey Rourke & Jamie Chung
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til USA 4. oktober

Det har vært snakk om en oppfølger til «Sin City» siden den første filmen kom ut i 2005, men innspillingen startet først i oktober i år. I løpet av denne tiden har både Brittany Murphy og Michael Clark Duncan gått bort, men Mickey Rourke er tilbake som Marv og Clive Owen er med som Dwight. I likhet med forrige film består «A Dame to Kill For» av flere forskjellige historier som er viklet inn i hverandre, i hovedsak tatt fra Frank Miller-tegneserien «A Dame to Kill For», som utspiller seg før hendelsene i «Sin City». Noe som forklarer hvorfor karakterer som døde i første film er tilbake igjen. Den særegne visuelle stilen har muligens ikke nyhetens interesse åtte år senere, og Frank Miller drepte hele konseptet med sin kalkun «The Spirit» – men dette bør fortsatt bli en hardkokt godbit. Her er en påminnelse om hva som skjedde sist gang Robert Rodriguez og Frank Miller slo seg sammen:

P.S. Robert Rodriguez er også aktuell med oppfølgeren «Machete Kills», som skal komme til våren med bl.a. Mel Gibson, Charlie Sheen (som USAs president!) og Lady Gaga. En rettstvist mellom produksjonsselskapene kan dog utsette premieren, eller i verste fall stanse den:

 

«To the Wonder»

Regi: Terrence Malick
Med: Rachel McAdams, Ben Affleck, Javier Bardem & Olga Kurylenko
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til USA 12. april

Det var en tid da det kunne gå tjue år mellom filmene til legenden Terrence Malick, nå lager han minst en i året. Vel, i 2013 er han faktisk aktuell med utrolige fire (!) filmer, så dette blir et oppsamlingsheat. Først ut er det romantiske dramaet «To the Wonder», en poetisk meditasjon om tro, håp og kjærlighet som ble møtt med veldig blandet mottagelse under Venezia-festivalen i høst. Fra begeistret jubel til rasende buing. Deretter kommer «Knight of Cups», som utspiller seg i filmbransjen i Los Angeles – med er rolleliste som inkluderer Christian Bale, Natalie Portman og Cate Blanchett. Malick har også fullført innspillingen av et drama som utspiller seg i musikkmiljøet i Austin Texas. Den hadde arbeidstittelen «Lawless», men er nå midlertidig oppført som «Untitled Terrence Malick Project». Filmen inkluderer flere skuespillere fra «Knight of Cups», pluss bl.a. Ryan Gosling, Michael Fassbender og Rooney Mara. Malick har hintet at det er en forbindelse mellom disse filmene, som trolig slippes på kino samtidig. Som om ikke alt dette er nok, har Malick også fullført opptakene av den ambisiøse dokumentaren «Voyage of Time», som har fortellerstemme av Brad Pitt og Emma Thompson. En «utforskning av universets fødsel og død», som blir en videreføring av «tidenes morgen»-scenene i «Tree of Life». Sistnevnte vil trolig ikke bli ferdig på en stund, men de tre andre er ventet i løpet av 2013. Her er traileren til «To the Wonder»:

Et sjeldent opptak fra innspillingen av «Untitled Terrence Malick Project», der man faktisk har klart å fange opp den patologisk presseskye regissøren i aksjon! Trolig for første gangen:

 

«Trance»

Regi: Danny Boyle
Med: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel & Tuppence Middleton
Antatt premiere: Ikke fastsatt. Kommer til England 23. mars

Danny Boyle («28 Days Later», «Slumdog Millionaire») ble en nasjonalhelt i England etter å ha regissert åpningsseremonien for sommerolympiaden i London, men han rakk også å spille inn kuppthrilleren «Trance». James McAvoy er kunstauksjonarius Simon, som slår seg sammen med gangsterbossen Franck (Vincent Cassel) for å stjele et verdifullt maleri av Goya. Simon blir slått bevisstløs under et forsøk på å svindle gangsterne, og da han våkner opp igjen er han rammet av hukommelsestap. I et forsøk på å spore opp maleriet rekrutterer Franck hjelp fra hypnoseterapeuten Elizabeth (Rosario Dawson). Men noe går galt under hypnotiseringen av Simon, som får problemer med å skille virkelighet fra plantede minner. Danny Boyle har beskrevet «Trance» som en moderne «film noir», så da kan vi vel forvente at Rosario Dawson er en «femme fatale». Dette blir uansett kule saker fra en stødig filmskaper!

Ingen trailer tilgjengelig ennå, så isteden: her er et gjensyn med Danny Boyles storslagne åpningsseremoni under OL i London, der han som eneste mann på kloden fikk sjansen til å regissere dronning Elizabeth sammen med James Bond:

 

«Twelve Years a Slave»
Regi: Steve McQueen
Med: Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch & Paul Giamatti
Antatt premiere: Ikke fastsatt, men trolig i november

Her får vi en litt annen vinkling på slaveritiden i USA enn i «Django Unchained». Basert på Solomon Northups selvbiografi «Twelve Years a Slave», som ble publisert i 1853. Solomon (spilt av Chiwetel Ejiofor) var en fri afroamerikansk familiemann som ble kidnappet av slavehandlere på gata i Washington, og tilbrakte tolv år som slave i sørstatene før han klarte å rømme. En sterk historie befolket av kjente skuespillere: Benedict Cumberbatch (igjen!) er baptistpresten som først kjøpte Solomon som slave, Brad Pitt er advokaten som fikk ham frigitt. Michael Fassbender har rollen som Solomons siste «eier», og dette er hans tredje samarbeid med regissøren Steve McQueen etter «Hunger» og «Shame». Sistnevnte dukker opp på vår liste over de beste filmene i 2012. Skal ikke se bort i fra at «Twelve Years a Slave» gjør det samme i 2013. Her forteller Fassbender … vel, egentlig fint lite om filmen:

 

«The Wolf of Wall Street»

Regi: Martin Scorsese
Med: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey & Jon Bernthal
Antatt premiere: Ikke fastsatt

Scorsese tar for seg finanskrisen i denne faktabaserte filmen, som bygger på selvbiografien til finansakrobaten Jordan Belford (i filmen spit av Leonardo DiCaprio, selvfølgelig). «The Wolf of Wall Street» følger Belfords hedonistiske herjinger etter å ha stjålet en formue som lyssky aksjemegler; komplett med vill sex i pengehauger, kokain, strippere, klovner og dvergkasting. Mye moro, helt til Jordan Belford ble dømt for økonomiske forbrytelser i 1998 og mistet alt. Dette jappemiljøet er ikke så veldig langt unna mafiamiljøet Scorsese har skildret i «Goodfellas» og «Casino», så han er virkelig på hjemmebane her. Manuset er skrevet av «Boardwalk Empire»-skaperen Terence Winter, som også sjefsproduserte «The Sopranos». Vi er i trygge hender her; «The Wolf of Wall Street» blir utvilsomt en av årets tungvektere og en sterk Oscar-kandidat. Her er noen raske klipp fra innspillingen:

Og her er traileren til «Boiler Room», som også var basert på Jordan Belfords bedrifter:

 

«The Wolverine»

Regi: James Mangold
Med: Hugh Jackman, Famke Janssen, Brian Tee & Will Yun Lee
Antatt premiere: 26. juli

Vi var ikke særlig imponert over den første «Wolverine»-filmen, men Hugh Jackman er veldig opptatt av å rette opp svakhetene i denne frittstående oppfølgeren, som er basert på en tegneserie av Frank Miller. «The Wolverine» tar jerven med metallklørne til Tokyo, der han faller for datteren til en Yakuza-boss – og får en mektig fiende i Kenuichio Harada (Will Yun Lee), alias «The Silver Samurai». «The Wolverine» har hatt en trang fødsel, og regissør Darren Aronofsky hoppet av prosjektet i 2011. James Mangold (Walk the Line», «3:10 to Yuma») er imidlertid en bra erstatter og manuset skal være helt førsteklasses. Det er også et smart trekk å sende Wolverine til Japan, før han vender tilbake til X-Men i Bryan Singers «Days of Future Past» (2014). Dette kan bli akkurat den «Wolverine»-filmen vi tegneseriefans har ventet på. Alt som hittil er sluppet fra filmen er en såkalt «motion poster»:

 

«Zero Dark Thirty»

Regi: Kathryn Bigelow
Med: Jessica Chastain, Jason Clarke, Chris Pratt & Kyle Chandler
Antatt premiere: 8. februar

Kathryn Bigelows fiktive skildring av jakten på Osama Bin Laden skapte store kontroverser lenge før noen hadde sett filmen, men etter førpremieren i desember har «Zero Dark Thirty» blitt skamrost av kritikerne i hjemlandet. Der hevder mange at dette er årets aller beste film. Det gjenstår å se om den samme entusiasmen smitte over på oss utenfor USA, men helt uavhengig at temaet har Bigelow vist seg å være en av de dyktigste, kvinnelige thriller-regissørene på kloden. Filmen følger den unge CIA-agenten Maya (Jessica Chastain) i de ti årene som ledet opp til øyeblikket president Obama kunne annonsere at Bin Laden var død som en sild. Det gjenstår å se om skildringene av tortur og amerikansk patriotisme tar overhånd, men Bigelow er en liberal demokrat med liten toleranse for flaggveiving. I det aller minste vil «Zero Dark Thirty» bli en intens thriller, om et de viktigste temaene i moderne amerikansk historie. Kontroversielt, men utvilsomt severdig!

 

Trenger du mer å se frem til etter dette? Hva med Thomas Vinterbergs «Jagten», «Captain Phillips», «Silver Linings Playbook», Joe Wrights «Anna Karenina», «Gangster Squad», «The Iceman», «The Lone Ranger», Keanu Reeves’ regidebut «Man of Thai Chi», «47 Ronin» og naturligvis «Anchorman: The Legend Continues»!

Bare for å nevne noen, da. Noen titler du savner? Skrik ut i kommentarfeltet!

• Se også vår store gjennomgang av både skrekk- og sci-fi-filmene vi har å se fram til i året som kommer!