Med Benedict Cumberbatch, Keira Knightley og «Downton Abbey»-skuespiller Alan Leech ombord, har Morten Tyldum allerede klart å samle et britisk superlag til sin kommende engelskspråklige debut «The Imitation Game».

Men intet superlag av britiske skuespillere er komplett uten Mark Strong («Kick Ass», «Tinker Tailor…», «Sherlock Holmes»), så derfor har den 50 år gamle hedersmannen nå også meldt seg til tjeneste for den norske «Hodejegerne»-regissøren, melder The Film Stage.

Egentlig fortalte Strong dette i et intervju allerede for en måned siden, men vi kan ikke få med oss alt heller. Vi vet ikke helt hvem han skal spille, bare at han er en karakter som tilsynelatende «vet alt».

Strong har jo samarbeidet med Cumberbatch også tidligere, i nevnte «Tinker Tailor Solider Spy», og er for tida aktuell med serien «Low Winter Sun» på AMC.

Uansett: Det er ikke den eneste nyheten vi har om Tyldums kommende film.

Han har nemlig også fått med seg Clint Mansell som komponist – musikeren som har tonelagt samtlige Darren Aronofsky-filmer, samt en hel haug annet.

Seinest i dag ble musikken hans til den kommende Irvine Welsh-filmatisering «Filth» sluppet, som du kan høre her:

Dessuten har Tyldum fått med seg den uhyre erfarne klipperen William Goldenberg, som vant Oscar for «Argo» i fjor etter å ha vært nominert tre ganger tidligere.

Innspillingen skal etter planen straks i gang, men The Film Stage har også sikret seg et backstage-bilde av konseptkunst som for tiden inspirerer produksjonsdesignerne som jobber med filmen. Ser jo lovende ut:

«The Imitation Game» handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Morten Tyldum (til venstre), Alan Turing til høyre.

Cumberbatch skal da spille Turing, som etter krigen var med på å konstruere en av de tidlige elektroniske programmerbare digitale datamaskinene.

Men historien om Turing fikk dessverre ikke en lykkelig slutt – i 1952 ble han nødt til å innrømme at han var homofil, noe han ble tiltalt for, og han mistet også sikkerhetsklareringen. Dessuten ble han satt på en hormonkur, som ga uheldige kroppslige bieffekter (blant annet utviklet han bryster).

Han døde av cyanidforgiftning, og et halvspist eple med cyanid i ble funnet ved siden av ham. Det ble seinere sagt at Apples eplelogo var til ære for Turing (mens mennesker som stod Turing nær sa at selvmordsmetoden var inspirert av favorittfilmen «Snøhvit og de syv dverger»).