The Weinstein Company, det kjente Hollywood-selskapet som i natt ble slått konkurs, skylder blant annet penger til det lille, norske selskapet Fimbulljod Productions.

Det fremgår av den kjendis-tunge lista over kreditorer som er lagt fram i skifteretten i Delaware og ellers omfatter såvel Quentin Tarantino som Michael Bay og Robert de Niro.

Bak Fimbulljod Productions står musikeren Einar Selvik, mest kjent som tidligere black metal-musiker i bandet Gorgoroth, samt frontfigur i bandet Wardruna. Wardruna har gitt ut en rekke kritikerroste album og er kjent for sin esoteriske musikk, framført med historiske instrumenter og inspirert av nordisk folkemusikk.

Men Selvik lager også filmmusikk, blant annet til History Channel-serien «Vikings», der han også har spilt en liten rolle.

Han var ikke klar over at The Weinstein Company skylder ham penger da Filter Film og TV tok kontakt.

– Det stemmer at jeg leverte musikk til The Weinstein Company ved ett tilfelle for flere år siden. Musikken ble brukt i en trailer, men jeg kan ikke engang huske hvilken film det var. Det overrasker meg at jeg står på lista over selskapets kreditorer, for jeg har fått alle pengene jeg skulle ha, sier han.

Det fremgår ikke av dokumentene hvor mye penger Selvik eller de andre kreditorene har til gode, men musikeren er ikke den eneste nordmannen som muligens kan vente en slant fra USA når det kriserammede selskapet får solgt unna sine verdier og gjort opp deler av gjelda.

Det gjelder også Nordisk Film, som hadde Weinstein som koprodusent på «Kon Tiki» i 2012, og distributører som SF Norway, Another World Entertainment, Sandrew Metronome og Selmer Media.

The Weinstein Company (TWC) var inntil i høst en av de største utfordrerne til de fire store filmstudioene, kjent for å tjene penger på alt fra tøys til kvalitetsfilm, og har vært en gjenganger på Oscar-prisutdelingen i flere år.

Men etter at gründer Harvey Weinsteins systematiske seksuelle trakassering av kvinner i filmbransjen ble avslørt og kom på toppen av flere tunge år der de store hit-ene har latt vente på seg, er historien om selskapet blitt lengre og mer innfløkt enn en såpeopera.

Først ble selskapet solgt til nye eiere, så kom det et søksmål fra myndighetene som veltet salgsprosessen, deretter klarte kjøperne å lirke til en løsning likevel, men så ble det oppdaget at selskapet hadde mer gjeld enn de var klar over, og etter utveksling av diverse fornærmelser mellom partene trakk investorene seg.

I natt gikk imidlertid det sittende styret til skifteretten og fikk til en ordning som lar TWC fortsette å betale lønn til de 85 faste og 12 midlertidige ansatte, mens det som er av verdier i boet selges ut til høyeste bud, skriver Deadline.

Det er i den forbindelse av selskapets liste over kreditorer er offentliggjort.

Med tanke på TWCs posisjon i filmbransjen gjennom en flere tiår er det ikke så overraskende at det er en kjendistung liste: Filmskapere og skuespillere som Quentin Tarantino, Ryan Coogler, Michael Bay, Robert de Niro og Judi Dench har alle penger til gode hos selskapet.

Mer overraskende er det kanskje at tennis-stjerna Boris Becker (som selv gikk konk i fjor), den avdøde rockestjerna David Bowie og Barack Obamas datter Malia står på lista (selv om hennes tilstedeværelse antakelig har sammenheng med at hun hadde en praksisplass hos TWC på vårparten i fjor, da hun ifølge Newsweek jobbet i utviklingsavdelinga med å lese manus).