Sesong tre av «The Walking Dead» var en fengslende affære.

Om du ikke har sett nok av serien til å skjønne dobbeltbetydningen av forrige setning, kan du like gjerne slutte å lese her. For selv om jeg ikke skal spoile noe fra de to første episodene av sesong fire, tar jeg for gitt at du har sett ferdig sesong tre (og de to før det).

Her er de oppsummert, i tilfelle du har glemt noe:

Ok? Bra.

Det er like greit å starte med et samlet førsteinntrykk: Rolig start, men jeg kan knapt vente på at sesongen virkelig sparker igang.

For selv om det er nok av drama i fengselet (som den nå litt mer omfattende gruppen med overlevende fortsatt oppholder seg i) er det klart at ingenting kan vare evig. Spesielt ikke i tilsynelatende «sikre» oppholdssteder, forøvrig grundig bevist i forrige sesong.

Zombiene er nemlig overalt, også på steder du kanskje ikke hadde forventet med det aller første.

De to første episodene gjør en god jobb i å reintrodusere figurene etter det lille oppholdet. Du husker raskt hvem som bryr seg om hvem, og hvem som sliter med hva.

I en serie som tidvis legger mer vekt på mellommenneskelige relasjoner enn på zombieskrekk, kan slike bånd være greie å ha oversikt over – spesielt når de brått blir brutt på bestialsk vis.

Og ja, det er definitvt noe du kommer til å oppleve i løpet av episodene. Hvilke konsekvenser det igjen vil ha, kan vi bare gjette oss til – men minus og minus blir sjelden pluss i denne serien.

Fengselet er uansett ikke bare truet av de stadig flere zombiene som presser seg mot gjerdet, noen farer kommer også innenfra: Hvor lenge har vi egentlig ork til å se Rick og Carl grave i den vesle grønnsakshagen deres?

Vi kan røpe såpass at det i løpet av de to første episodene ikke er spor av The Governor, spilt av britiske David Morrissey. Etter slutten i tredjesesongen er jeg veldig spent på hvordan han skal reintroduseres i serien, hvilken form han vil være i – og hvilken funksjon han skal ha videre.

Allerede i trailerne har vi fått se at gjengen er utenfor fengelsområdet og lufter seg, så det er neppe lenge til et eller annet gjør at de må pakke sakene sine og dra. Hvorfor? Og hvor?

De er forøvrig utenfor gjerdene en liten tur i førsteepisoden, og med på turen er jaggu nykommeren D’Angelo Barksdale fra «The Wire»!

Med Lawrence Gilliard Jr. på plass i serien har vi altså to Baltimore-veteraner på plass i zombiekalypsen, ettersom Chad «Cutty» Coleman allerede har vist hva han er god for som Tyreese.

Og skal vi tro promoklippene fra sesongen videre (forbi de to første episodene) kommer nettopp Tyreese til å gjenskape en minneverdig scene fra tegneserien det hele er basert på.

Zombiemølje!

Kanskje littegranne treg start på fjerdesesongen, altså, men jeg mistenker at det bare er litt småflau bris før den virkelige stormen setter inn.

Jeg er ikke i tvil om at hendelsene utover i andre episode bygger opp til noe temmelig heftig – jeg er definitivt med på dette strekket av reisen også.

Sesong fire av «The Walking Dead» har USA-premiere førstkommende søndag, og er å se på norske Fox dagen etter, mandag, klokka 21.55.