Kanskje det er religionen stormer kinoene i år, men i TV-verdenen er en av fjorårets kinotrender nå på full fart inn i stuene våre.

Fra før har vi den nye versjonen av «Cosmos» som nettopp hadde premiere, og nå kommer en rekke nye fiksjonsserier for å holde den med selskap.

Deadline melder nå at Jay Roach, mannen bak de Emmy-vinnende filmene «Recount» og «Game Change», har gått sammen med forfatter Kristin Gore (forøvrig datter av Al Gore) om å lage komiserien «Women In Space» for HBO.

Serien skal handle om en gruppe kvinner på leting etter en planet som kan koloniseres.

Som Vulture-journalist Halle Kiefer kommenterer:

– Et fascinerende utgangspunkt, og om de ikke vil passere Bechdel-testen med glans må de virkelig legge seg i selen.

Bechdel-testen, først formulert i en stripe av Alison Bechdels tegneserie «Dykes to Watch Out For», krever at en film må må inneholde minst to kvinner som snakker med hverandre om noe annet enn en mann.

Mens HBO velger komi-ruta har CBS-serien «Extant» (med Steven Spielberg som eksekutiv produsent) en nifsere vri.

Halle Berry spiller hovedrollen som en astronaut som returnerer til jorda og forsøker å gjenoppta familielivet etter et år alene i verdensrommet.

I går slapp kanalen de første ti sekundene med klipp fra serien, og det kan se ut som om Berry har kommet hjem gravid.

Finnes det en fertilitetsklinikk på Mars? Vil den norske tittelen være «Gravidity»? Er dette «Rosemary’s Baby» der ingen kan høre deg skrike?

Serien har i hvert fall amerikansk premiere i juni.

TV-nettverket Syfy har ifølge The Hollywood Reporter også gitt grønt lys til en ny romserie.

Den seks episoder lang thrilleren ved navn «Ascension» beskrives som en miks av «Battlestar Galactica» og «Downton Abbey».

Fortellingen følger et romskip som har vært på ferd fra jorda siden 1963, på leting etter en ny verden å kolonisere.

Et drap ombord på skipet skaper imidlertid usikkerhet rundt reisens egentlige mål.

«Ascension» har premiere i november. Selv om det er en miniserie har den muligheter til å bli utvidet til en full serie om den blir populær nok, slik tilfellet også var med «Battlestar Galactica».