Redaksjonens forhold til horror er mildt sagt varierende her på bruket. Mens Espen Svenningsen Rambøl tilsynelatende sluker alt, og kan se verdi i selv en åpenbar b-filmrull full av klisjeer, er jeg betydelig mer snobbete (og også temmelig uvitende).

Jeg er som regel rørende enig med kritikere, og styrer som regel unna alt med lav IMDB- og/eller Metacritic-score.

Men siden jeg hører på kritikerne, er det én film som er på vei jeg vet jeg blir nødt til å stålsette meg for å se – «You’re Next» åpner i USA til helgen, og har fått unormalt gode anmeldelser til horrorfilm å være (horrorsjangeren mislikes jo i større grad av kritikerne enn andre sjangre, som The New York Times beviste tidligere i uka).

– Filmskaperne byr på seriøst subversiv moro, som «Skrik» paret sammen med «Cabin Fever» i «Final Destination»s sjuke univers, skriver for eksempel Indiewire.

– Regissør Adam Wingard er på god vei til å bli den neste Sam Rami, og «You’re Next» kan meget mulig være din neste favoritt blant horrorfilmer, skriver Empire.

Og slik fortsetter det. Filmen har en score på 89  hos Rotten Tomatoes og 76 prosent hos Metacritic. Og da vekkes jo interessen selv hos pysete snobber som meg.

Regissøren, 30 år gamle Wingard, har tidligere vist at han kan skape mye skrekk på lavt budsjett – med bidrag i «V/H/S»-serien, «A Horrible Way to Die» og «Home Sick» – og nå ser han ut til å kunne få et noe bredere gjennombrudd. Tidlige estimater tyder i hvert fall på at filmen kommer til å tjene mer penger enn Harald Zwarts «The Mortal Instruments: City of Bones» til helgen, mens budsjettet trolig bare er en brøkdel.

I Norge har distributør Scanbox besluttet å sette den opp på kino 31. oktober, det vil si Halloween-helgen.

Hva handler så «You’re Next» om?

Filmen kretser rundt den tilsynelatende perfekte familien Davison, som uten forvarsel blir angrepet av tre menn på sitt landsted.

Det er brutalt, det er mildt sagt ubehagelig, angriperne har på seg dyremasker og hjelpen er langt unna.

Erin (Sharni Vinson) innser at hun er nødt til å slå tilbake om hun tenker å overleve kvelden. Kjøkkenkniver plukkes fram, og det bygges feller som ville gjort Rambo grønn av misunnelse.

«You’re Next» ble først vist på filmfestivalen i Toronto for to år siden, men blir altså først nå vist for et allment publikum.

Det har tydeligvis vært verdt ventetida.