Vi har gått gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene denne uka, og anbefaler godbitene (i tillegg til å tipse om noen eldre filmer og serier du kanskje gikk glipp av).

  • Du kan få denne tipsguiden rett i Facebook Messenger hver fredag hvis du trykker her og velger «GET STARTED».
  • Du kan motta vårt nyhetsbrev med ukentlige nyheter, tips og trailere ved å føre opp fornavn, etternavn og mailadresse her.

Netflix

Se «Dear White People»! Denne uka blåser Netflix mye markedsføringspenger på den nye danske originalserien «The Rain», som du nok bør være tenåring og ha stor appetitt på apokalypsescenarier for å digge. Mer ubemerket la de nylig ut sesong to av denne fine dramakomedien.

Serien er basert på en film fra 2014 (som du ikke trenger å se) og følger en gruppe svarte studenter og deres hverdagsutfordringer ved et overveiende hvitt universitet i USA. Hver episode følger en ny rollefigur, samtidig som større fortellinger veves sammen. Det er skarpt skrevet samfunnssatire, tidvis provoserende og svært tidsaktuelt.

Ifølge anmelderne er sesong 2 vel så bra som den første, og har de rett i det er det noen fine timer kvalitets-tv vi har i vente.

Vil du heller se…

En sterk dokumentar? Se «End Game». Fra palliativavdelinga på et sykehus i San Francisco, der de ansattes jobb er å få pasientene til å slå seg til ro med at de snart skal dø.

En sitcom? «Arrested Development». Den «eksperimentelle» og kronglete fjerdesesongen av en av tidenes morsomste komiserier er klippet helt om og sluppet i ny og bedre versjon.

En rørende film? «De urørlige» (no pun intended). Fransk kinohit om et uvanlig vennskap mellom en gretten riking og hans hjelpepleier.

NRK

Se «Winter’s Bone». Jennifer Lawrences gjennombruddsrolle fra 2010 er fortsatt hennes beste film (sorry, Jennifer), og nå kan du streame den gratis hos NRK.

Her spiller den blivende superstjerna en 17-åring som vokser opp i de avsidesliggende Ozark-fjellene i Missouri – et grimt landskap med mye fattigdom, hard rusmisbruk og kriminalitet. Hun må ikke bare passe småsøsken og en forvirret mor, men lete opp sin forsvunnede far for at familien ikke skal miste huset sitt.

Filmen er spennende, tankevekkende og troverdig – den er filmet i autentiske omgivelser og med mange amatørskuespillere som gjør en fantastisk jobb.

Vil du heller se en…

En gullpalmevinner? «Blå er den varmeste fargen». Mye omtalt for sexscenene, men også en film som har noe på hjertet om ungdom, kjærlighet og klasse.

En zombiekomedie? «Saving the Human Race». Flere år gammel nå, men glimrende norsk lavbudsjett-humor fra Bergen.

Ung dokumentar? «Minoriteens». Denne serien er faktisk laget av videregående-elever i Oslo. Imponerende!

HBO Nordic

Se «Vikings». For har du ennå ikke sett denne underholdende serien – i sin tid den første manusbaserte fra History Channel – har du bare et par uker på deg før den forsvinner fra HBO Nordic.

«Vikings» er ikke akkurat historisk korrekt og mangler det overveldende omfanget til en serie som «Game of Thrones», men den gir et fascinerende inntrykk av livet i vikingtida og er underholdende som få.

Vi følger Ragnar Lodbrok, en ung og eventyrlysten viking, som kommer i konflikt med den lokale høvdingen Earl Haraldson om strategien for framtidige erobringer.

Vil du heller se…

Et drama fra vår tid? «The Good Fight». Spinoffserien fra «The Good Wife» er så dagsaktuell som dramaserier får blitt.

Humor? «Vice Principals». Strålende komiserie om maktkampen mellom assisterene rektorer på en high school.

Dokumentar? «A Dangerous Son». Fersk film fra Oscar-belønnet regissør, om det å oppdra barn med mentale lidelser.

TV 2 Sumo

Se «Stille hjerte». Bille Augusts navn på en filmplakat innebærer ikke nødvendigvis at du skal løpe og kjøpe, men i dette varme familiedramaet fra 2015, sentrert rundt en syk bestemor som har bestemt seg for å dø, er den danske regissøren virkelig på høyden.

Det er alltid fabelaktige Ghita Nørby som spiller den døende Esther, som samler alle familiemedlemmene rundt seg en siste gang. Det viser seg å være en brokete gjeng som ikke lar stundens alvor hindre dem i å ta opp gamle konflikter – og som ikke er så tøffe i trynet når bestemor skal gis den terminale pillesalaten.

God humor holder «Stille hjerte» på nødvendig avstand fra sentimentalitetsfella!

Vil du heller se…

En humorserie? «Younger». Lett, men solid om 40-åringen som slår seg opp ved å late som om hun er 15 år yngre.

En dramakomedie? «Their Finest Hour». Om de britiske propagandistene som fikk i jobb å lage en positiv spinn på Dunkirk-evakueringen i 1940. Gemma Arterton på sitt beste.

En Oscar-belønnet prestasjon? «Room»Brie Larson er utrolig bra som moren som oppdrar en gutt i fangenskap i skjulet til en overgripsmann. Skjønner deg hvis du unnviker filmer med barn i slike situasjoner, men vit at denne filmen til sjuende og sist er oppløftende.

Viaplay

Se «The Last Man on Earth». Joda, postapokalypse-sjangeren begynner å bli VEL overfylt, men her er en inspirert og morsom vri. Middelmådige, asosiale Phil må skjerpe greiene når han øyensynlig er den siste overlevende etter en verdensomspennende viruspandemi, og etter hvert også forholde seg til andre overlevende.

Serien er skapt av gutta bak «Lego – The Movie» og blant skuespillerne vil du blant annet kjenne igjen January Jones fra «Mad Men». Tre sesonger venter på deg, den fjerde ble vist på tv i USA i fjor og er trolig på vei.

Vil du heller se…

En sitcom? «It’s Always Sunny in Philadelphia». Serien som er beskrevet som «Seinfeld på crack» (ja, det røykes faktisk crack i serien), spiser tabuer til frokost og tar seg hvilke kreative friheter som helst, blir bare bedre og bedre med åra.

Spenning? «Advokaten»God, svensk serie om søskenparet som vil hevne drapet for foreldrene.

Familiemoro? «Grusomme meg 3». Utrolig hvordan denne serien holder koken – og får frem latteren hos både store og små.