Gøy! Her er det første bildet av selveste James Hetfield i sin første filmrolle (dersom vi ser bort fra filmer der Metallica-frontfiguren spiller seg selv, som i bandets egenproduserte «Through the Never» fra 2013).

«Papa Het» har spilt inn scener til filmen innimellom konserter på bandets pågående verdensturnè, som har norske Kvelertak som oppvarmingsband og kommer til Telenor Arena til sommeren.

Filmen har munnfullen «Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile» som tittel og forteller den sanne historien om seriemorderen Ted Bundy, som sjokkerte en hel verden med sine ufattelig perverse, bestialske drap på unge kvinner på 70- og 80-tallet, før han til slutt ble tatt, dømt til døden og henrettet i 1989.

Ifølge en oppdatering på Metallicas Instagram gestalter sangeren og rytmegitaristen utrykningspolitimannen Bob Hayward, som arresterte Bundy allerede i 1975 og slo alarm etter å ha funnet mistenkelige gjenstander som brekkjern, skimaske, håndjern, tau og isøks i mannens bil.

Dessverre for en lang rekke framtidige drapsoffer hadde ikke politiet på det tidspunktet nok bevis til sette Bundy bak lås og slå.

Filmen har flere musikalske talenter på rollelista: Bundy selv spilles av Zac Efron, som jo har bevist at han kan treffe en tone. Og kjæresten hans, som skal ha vært komplett uvitende om hva typen drev med i skjul, spilles av Lily Collins – datteren til Genesis-legenden Phil Collins.

Lily Collins jobbet også med Harald Zwart i «Mortal Instruments». Foto: SF Norge

Åraken til at James Hetfield har valgt å prioritere sin dyrebare tid til prosjektet, finner vi nok likevel i regissørstolen.

Joe Berlinger er nemlig mannen som (sammen med Bruce Sinofsky) sto bak den relativt banebrytende Metallica-dokumentaren «Some Kind of Monster» i 2003, der han fikk unik tilgang til bandets indre liv og frontfiguren til å åpne seg om sine alkoholproblemer og rehabilitering.

Berlinger er ellers mest kjent for den såkalte Paradise Lost-trilogien, en serie dokumentarfilmer som endte med løslatelsen av tre uskyldig drapsdømte menn i West Memphis, Arkansas.

Reddit hadde ellers en herlig reaksjon på nyheten i går, der lange tråder ble fylt opp av Hetfields signatur-grynt. OH YEAH! UHHHHHHH!