Det hersker vill panikk i gatene. To helikoptre kræsjer i lufta og eksploderer. Samtidig  er det en overhengende fare for å bli trampet i hjel.

Joda, det er nok av dramatikk i det drøye minuttet som hittil er sluppet fra den nye tv-serien «The After».

Klippet er opptakten til at streamingtjenesten Amazon Instant Video ifølge Deadline snart gjør pilotepisoden tilgjengelig på tjenesten sin, slik at seerne kan gi tilbakemelding og avgjøre dens videre skjebne.

Dette er forsåvidt blitt dagligdags for tjenesten, men det som gjør den videre skjebnen til «The After» ekstra interessant er at det er «X-Files»-skaper Chris Carter som står bak.

«The After» foregår ifølge Deadline i øyeblikket apokalypsen inntreffer. Åtte fremmede føres sammen av mystiske krefter og må hjelpe hverandre med å overleve i en uforklarlig og voldelig verden.

– Jeg er veldig overtroisk når det gjelder å snakke om nye prosjekter før de er ferdige, og det er morsommere om man klarer å bevare mystikken. Så, la meg bare si at dette er en serie som utforsker menneskelige sårbarheter, muligheter, frykt og viljens triumf, sier en ordknapp Carter til Deadline.

I klippet, først vist hos Entertainment Weekly, ser vi en kvinne, Gigi, som midt i en krisesituasjon forsøker å få hjelp fra en politimann før et helikopter kræsjer inn i et annet og Gigi nesten blir trampet i hjel.

Gigi later til å være et fast ansikt i serien, og spilles av franske Louise Monot, som også er aktuell i den nye filmen fra «The Notebook»-manusforfatter Jeremy Leven, «Girl On A Bicycle».

En kjapp titt på IMDB-oversikten over rollebesetningen avslører forøvrig at en forholdsvis ukjent skuespiller ved navn Sam Littlefield spiller en karakter ved navn Dark Shadow.

For et navn! Forsøker Carter å lage en ny kreftpinnemann? Hvem vet?

Kreftpinnemannen vet.

Foruten «The After» har det vært forholdsvis stille fra Carter de siste årene, som i fjor kunne feire 20 års-jubileet til den første og fortsatt største seriehiten hans.

I år har forøvrig en annen Carter-serie, «Harsh Realm», 15-årsjubileum. Husker ikke den? Ikke vi heller.

De to øvrige seriene hans, «Millenium» og «The Lone Gunmen», hadde sin fanbase men var relativt kortlevde – begge var over før «X-Files»-finalen i 2002.

Siden da har Carter bare regissert den skuffende «X-Files»-filmen «I Want To Believe», så det blir spennende å se hva som skjer om serien får grønt lys og han får ta fatt på helt ferskt materiale.

Det ville ikke vært uhørt om han fikk et storartet comeback, det har tross alt gått svært bra med flere av kollegene fra serien.

«X-Files»-manusforfatter Vince Gilligan skapte senere «Breaking Bad» (og har flere serier på gang nå), mens produsent Frank Spotniz  nå samarbeider med Ridley Scott om å lage en tv-serie av Philip K. Dick-romanen «The Man in the High Castle».