Høsten 1993 var «X-files» med David Duchovny og Gillian Anderson som FBI-agenter med hver sin agenda en umiddelbar hit på amerikansk tv. Takket være TV 2 og den kommersielle kringkastingens inntog i Norge fikk også vi nordmenn en smak på konspirasjonsteorier om paranormale fenomener (og du ser hvordan det gikk, hadde vi nær sagt).

Serien fikk ni sesonger og både Emmy- og Golden Globe-priser før den var tværet ut og gikk av lufta i 2002. 14 år etter er Duchovny og Anderson gjenforent til en ny, riktignok kort sesong på seks episoder, hvorav de to første sendes på Fox i USA 24. januar og på TV 3 i Norge 28. januar.

Og i dag har kanalen lansert nettstedet Do You Still Believe, der vi får se det første minuttet av den første episoden – i hovedsak en effektiv oppsummering av premisset for serien: Agent Fox Mulder (Duchovny) er besatt av UFOer, tror det finnes paranormale forklaringer på søsterens forsvinning, har tatt jobben i FBI med personlige baktanker og må holdes i ørene av skeptisk anlagte Dana Scully (Anderson).

Vil du ha mer? I denne featuretten kan du høre både skuespillerne og serieskaper Chris Carter snakke om hva de tenker rundt seriens gjenoppstandelse:

Også skuespiller William B. Davis er tilbake i serien, som den mystiske, ordknappe og kjederøykende antagonisten vi bare kjenner som «The Smoking Man».

Andre ansikter på rollelista tv-slaver muligens vil kjenne igjen er – ifølge Variety – Lauren Ambrose (“Six Feet Under”), Annabeth Gish (“The Bridge”), Annet Mahendru (“The Americans”) og Kumail Nanjiani (“Silicon Valley”).