Det er kanskje på tide å sjekke ut «Maniac», den snåle lavbudsjett-komiserien som helt unnselig hadde premiere på TV 2 på et ugudelig tidspunkt forrige søndag (og allerede har ligget på streamingtjenesten Sumo en stund).

For ifølge Deadline har det amerikanske satellitt-TV-selskapet DirecTV bestilt remake med «Superbad»-paret Jonah Hill og Emma Stone i hovedrollene!

Nettstedet har kilder som hevder de to stjernene er i ferd med å signere kontraktene, og regissør blir selveste Cary Joji Fukunaga, som tidligere har regissert hele den første «True Detective»-sesongen samt den fenomenale Idris Elba-filmen «Beasts of No Nation».

Ikke verst for de to unge serieskaperne og skuespillerne Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige, som kokte opp ideen om en komedie som delvis foregår inne i hodet til en psykisk syk mann (Lervaag) mens de studerte, insisterte på at de skulle spille i den selv, og først fikk pitsjet den da TV 2 kjørte det eksperimentelle TV Lab-konseptet sitt i 2014.

Espen P.A Lervaag i «Maniac». Foto: TV 2
Espen P.A Lervaag i «Maniac». Foto: TV 2

Greia med TV Lab var at kanalen kjøpte inn pilotepisoder til tolv helt nye programkonsepter, viste dem på TV og så an responsen. Det endte med en ti episoders sesong produsert av Rubicon TV som vises på vanlig lineær-tv først nå.

Nyheten om den amerikanske remaken, som skal produseres av Paramount TV og Anonymous Content, kommer åpenbart like bardus på de involverte i den norske originalserien som den kommer på oss – for ingen vil la seg sitere på noe i kveld (men tro meg, det er åpenbart at de er veldig stolte).

EDIT: Produsent Anne Kolbjørnsen kimer jublende inn på mail:

Vår stolthet «Maniac» går helt under raderen her i Norge, men vi visste vi hadde laget gull og har jobbet beinhardt for å få ut serien. Nå er «Maniac» oppdaget i Hollywood og endelig får den oppmerksomheten den fortjener. Vi er så stolte og glade!

Anonymous Content er for øvrig et av de sprekeste produksjonsselskapene i USA akkurat nå – de står bak serier som «Mr. Robot», «True Detective» og «The Knick» samt Oscar-filmene «The Revenant» og «Spotlight».

Det er i grunn bare å gratulere.