Da Brad Pitt (etter mye om og men) kjempet mot zombiene i filmatiseringen av «World War Z», var det i og for seg en helt ålreit zombiefilm – som attpåtil gjorde det svært få andre zombiefilmer klarer da den spilte inn en halv milliard dollar.

Sånt åpner naturlig nok for en oppfølger, som ikke overraskende ble annonsert av Paramount like etter premieren – som viste seg å være den beste for en Pitt-film noen sinne.

Problemet med filmen, i den grad det kan regnes som et problem, var at den ikke lignet så veldig mye på Max Brooksglimrende bok.

Kanskje det bare var en bra ting, ettersom bokens uutnyttede potensiale nå åpner opp for en oppfølgerfilm som ligger tettere på det opprinnelige materialet.

Ifølge Indiewire jobber nå Steven Knight («Locke», «Hummingbird», «Eastern Promises») på manuset til oppfølgeren, som godt mulig kan bli regissert av Juan Antonio Bayona («The Impossible»).

Foreløpig har ikke arbeidet med manuset kommet så langt, men det hindrer ikke Knight fra å åpne litt opp for hva han tenker om prosjektet:

– Den blir ikke helt som den første. Vi starter med helt blanke ark, sier Knight – som bekrefter at det eneste som nå gjenstår er at Paramount og Brad Pitts produksjonsselskap Plan B skal gi grønt lys for ideen hans.

Hva Knight mener med «blanke ark» blir dessverre ikke utdypet, men med de mange gode antologifortellingene i orignalboka friskt i minne er det forhåpentlig mye han kan benytte seg av derfra.

Om du bare skal lese én «zombiebok», er Max Brooks‘ visjon ikke et dumt valg. Og om du liker lydbøker kan du glede deg over den svært forseggjorte innspillingen av boka, fra folk som Alan Alda, Mel Brooks (faren til Max), Bruce Boxleitner, Frank Darabont, Mark Hamill, Nathan Fillion, Alfred Molina, Simon Pegg, Henry Rollins, Martin Scorsese, John Turturro og mange flere (høres ganske overbevisende ut, sant?).

Om alt går etter planen, begynner innspillingen av oppfølgeren allerede i oktober i år, med premiere i 2016.

Hele «World War Z» kan du for eksempel leie på Youtube her (eller se på amerikanske Netflix):