Det ble skapt store forventinger da det ble kjent at den britiske up-and-coming regissøren Duncan Jones, mannen bak «Moon» og «Source Code», skulle regissere storfilmen om James Bond-forfatter Ian Fleming. Men nå forlater han dessverre det forventningsfulle filmprosjektet.

Siden Legendarys «Warcraft» starter innspillingen tidlig neste år, er Jones blitt nødt til å forlate biografifilmen om Fleming, melder The Wrap.

«Warcraft» er som kjent basert på det som er ett av verdens mest populære dataspill, «World of Warcraft».

Jones var veldig interessert i å regissere filmen om Fleming, men innspillingsskjemaet viste seg å bli en utfordring: Produsentene var nemlig ikke villige til å vente to år på at Jones skulle fullføre «Warcraft», som Universal lanserer den 18. desember 2015 (som for øvrig er kort tid etter premieren på «Bond 24»). Dermed har produsentene startet jakten på en ny regissør som kan starte castingen neste år.

Den kommende Fleming-filmen er basert på Andrew Lycetts biografi om Ian Fleming«Ian Fleming: The Man Behind James Bond». Det er ventet at filmen kommer til å utforske forfatterens liv som en ekte internasjonal spion, som inspirerte ham til å skrive James Bond-bøkene.

K5 Internationals Oliver Simon og Daniel Baur produserer Fleming-filmen, i samarbeid med PalmStar Media Capitals Kevin Frakes og Liberty Films’ Stuart Fenegan, i tillegg til Jim Young og Robert Laycock ved Ian Fleming Estate.

Det er verdt å nevne at det også kommer en ny miniserie om Fleming – kalt «Fleming». I denne serien er det Dominic Cooper som spiller Fleming.

– Å spille spionen, som ikke bare skapte den gåtefulle karakteren 007, men som også fantaserte om å være Bond, må være enhver skuespillers drøm, har Cooper uttalt.

Cooper er kanskje mest kjent for sine roller i «The Devil’s Double» (for øvrig regissert av «Die Another Day»-regissør Lee Tamahori), «Captain America: The First Avenger», «Mamma Mia! The Movie» og «The Duchess». Miniserien foregår under andre verdenskrig og følger Flemings arbeid i marinens etterretningstjeneste. Det er foreløpig usikkert når serien får premiere.

Tidligere biografiske filmer om Ian Fleming som er verdt å sjekke ut:

«Goldeneye: The Secret Life of Ian Fleming» (1989), med Charles Dance som Ian Fleming.

«Spymaker: The Secret Life of Ian Fleming» (1990), med Jason Connery som Ian Fleming (nylig utgitt på DVD).

«Ian Fleming: Bondmaker» (2005), Ben Daniels som Ian Fleming.

Les også:

MON TRO HVA SLAGS FIGUR COLIN FARRELL
SKAL SPILLE I «WORLD OF WARCRAFT»-FILMEN?

wow