Al Pacino har jo gjort fryktelig mye ræl de siste årene, og burde vel strengt tatt skaffet seg nye agenter for lengst. Men de sjeldne høydepunktene har vært når han har gjort ting for tv, for eksempel «You Don’t Know Jack»  (2010), og denne våren håper Pacino & co. på å gjenta suksessen med et nytt drama for HBO.

Tv-filmen «Phil Spector», der Pacino spiller tittelrollen, har premiere i USA 24. mars (og like etterpå i Norge, vil vi tro), og i går kom den første traileren.

Sjekk den ut:

Pacino er i hvert fall i energisk humør, med mye roping og gestikulering – i det hele tatt vil vel rollen som Phil Spector være en ganske saftig en.

For eventuelt unge lesere kan vi jo for ordens skyld opplyse om at Phil Spector er en legendarisk og eksentrisk plateprodusent (kjent for sitt arbeid med The Ramones, The Beatles, The Ronettes, Cher etc.) som er dømt for drap på skuespilleren Lana Clarkson i 2003.

I filmen åpner manusforfatter David Mamet for muligheten for at Spector er uskyldig dømt, selv om det innrømmes at det er tatt store friheter med hensyn til kildematerialet.

– Førsteinntrykket tilsa at denne fyren er sprø. Men etter hvert begynte jeg å tenke «hvordan kunne jeg være så fordomsfull? Denne mannen er jo briljant, sa Mamet i et intervju med Reuters tidligere i år.

Andre skuespillere i filmen er blant annet Jeffrey Tambor og Helen Mirren som produsentens forsvarsadvokat Linda Kenney Baden.