Nå skjer det, folkens. Won Kar-Wais myteomspunnede film «The Grandmaster» har vært under planlegging i 16 år, og har vært forsinket en rekke ganger (den skulle også ut i Kina nå før jul, men ble utsatt til over nyttår).

Noen releasedato for Europa og USA har heller ikke vært satt, men nå får i det minste alle heldiggrisene som skal til Berlin International Film Festival i begynnelsen av februar en mulighet til å se verket.

Filmen handler om den legendariske kampkunsttreneren Ip Man (1893-1972, spilles her av Tony Leung), som blant annet lærte opp Bruce Lee.

«The Grandmaster» vil imidlertid bli vist utenfor konkurranse, da Wong Kar-Wai allerede er hyret inn som berlinalens juryformann.

Den kinesiske regissøren er svært anerkjent internasjonalt, med filmer som «In the Mood For Love», «Chungking Express» og «Happy Together» på samvittigheten.

Filmfestivalen i Berlin ser ut til å gå et relativt profilert år i møte, og har allerede annonsert et knippe spennende titler – blant dem Gus Van Sants «Promised Land», Noah Baumbachs nye «Frances Ha», Joseph Gordon-Levitts regidebut «Don Jon’s Addiction», Ulrich Seidls «Paradis: Håp» og den nye DreamWorks-animasjonsfilmen «The Croods»

Festivalen starter 7. februar.