Besøkstallene til «Suicide Squad» vitner om at folk fortsatt har trua på filmuniverset til DC Comics.

Men det er ikke til å stikke under en stol at de tre første filmene i franchisen – inkludert «Man of Steel» og «Batman v Superman» – i beste fall er svært omdiskuterte blant såvel kritikere som fangutter og -jenter.

Håpet er at neste års «Wonder Woman», med Gal Gadot i hovedrollen og norske Lisa Loven Kongsli i en birolle, en gang for alle skal begrave mistanken om at studioet Warner Bros ikke makter å lage spennende, morsomme og rimelig troverdige filmer om noen av verdens mest kjente superhelter og samtidig bevare tonen og atmosfæren i tegneseriene de bygger på.

I så måte er det illevarslende at nettmagasinet Pajiba publiserer et åpent brev fra en tidligere Warner-ansatt til studiosjef Kevin Tsujihara der hovedbudskapet – at Tsujihara er udugelig og burde sove i bilen til han leverer en nummer en-film – underbygges av at «Wonder Woman» angivelig er helt krise.

«Ikke prøv å gjemme deg bak den storartede traileren. Folk på innsiden bekrefter allerede at filmen er nok et salig rot» skriver den anonyme og åpenbart nokså desillusjonerte eks-medarbeideren, som mista jobben da Warner Bros gjorde drastiske nedskjæringer i 2014 etter flere kostbare flopper.

Ifølge h*n er det betegnende for Tsujiharas lederstil at folka på gulvet må rydde kontorpulten og finne seg annet arbeid, mens de som faktisk er ansvarlig for floppene – for eksempel «Batman v Superman»-regissør Zack Snyder – får tillit til å regissere og produsere stadig nye titler.

Nå er en anonym skribent, som åpenbart har ett og annet horn i siden til studioet, kanskje ikke noe som får toppene i en Hollywood-gigant som Warner til å miste nattesøvnen.

Men «Wonder Woman»-regissør Patty Jenkins skal likevel ikke ha på seg at det er noe i veien med filmen hennes. I en serie tweets adresserer hun den negative publisiteten ved å insisterer på at de er noe fullstendig grunnløst pisspreik ingen må tro på, og at det aldri er noen som har hatt noe med filmen å gjøre som vil omtale den som rotete:

Så får leseren bedømme om dette er reaksjonen til en selvsikker og kontant eller desperat og famlende regissør. Studioet velger selv å ikke kommentere overfor The Hollywood Reporter. Filmen er ute i juni neste år.

Patty Jenkins. Foto: Gage Skidmore / Creative Commons
Patty Jenkins. Foto: Gage Skidmore / Creative Commons