Netflix ser ut til å roe ned superheltgreiene, med den nye nedleggelsen av både «Iron Fist» og «Luke Cage». Men når Marvel-eier Disney lanserer sin nye strømmetjeneste mot slutten av neste år skal kappene tydeligvis vaie som aldri før.

Vi har tidligere hørt at det utvikles egne serier både om Loki, antihelten som ble spilt av Tom Hiddleston i Thor- og Avengers-filmene, og Scarlet Witch, den røde heksa du kjenner i Elizabeth Olsens skikkelse i Captain America- og Avengers-filmene.

Og nå ser det ut som om Disney Play-tjenesten også får en serie der Marvel-heltene Winter Soldier og The Falcon slår sine hoser sammen for å bekjempe en eller annen trussel mot oss alle.

Det er skaperen av den tidvis ganske bra hiphopserien «Empire» (finnes på Viaplay i Norge), som er satt til å lage en serie om de to, melder Variety (verken Marvel eller Disney har kommentert opplysningen).

I Marvels kinofilmunivers spilles Winter Soldier av Anthony Mackie og The Falcon av Sebastian Stan, sist i årets store hit, «Avengers: Infinity War».

Begge har figurert i tegneserier som sidekick til Captain America – vintersoldaten, eller Bucky Barnes, som er døpenavnet, stammer fra 40-tallets Marvel-hefter, mens The Falcon dukket opp på 60-tallet som en av de første afroamerikanske superheltene.

En mulig kopling mellom dem i den nye serien kan naturligvis være at The Falcon i sitt sivile liv jobber med traumatiserte krigsveteraner, mens Winter Soldier har en lang og ugrei historikk fra Den andre verdenskrig, der han både mistet en arm og ble hjernevasket av russerne.

Alle de nye superheltproduksjonene til Disneys strømmetjeneste er underlagt Marvel-sjef Kevin Feige, som har ansvar for den totale kontinuiteten i Marvel-universet. De skal være avsluttende serier på seks til åtte episoder.

Som kjent blir Disney Play også stedet å se den nye Star Wars-serien, «The Mandalorian», i tillegg til nye og gamle Disney-filmer og serier.