Etter braksuksessen med nydelige «Gravity» og de to Oscar-statuettene de lot ham stappe på innerlomma, har nok regissør Alfonso Cuarón nytt et et veldig kurant år i bransjen. Og kanskje blir det enda bedre?

Nå skal han etter sigende være «dypt inne» i samtaler om å få regissere den kommende «Harry Potter»-avsporingen «Fantastic Beasts». Det melder den anerkjente filmjournalisten Nikki Finke via Twitter.

Om ryktene skulle stemme og de kommer til enighet, blir det et svært apropos prosjekt for Cuarón, som også hadde ansvaret for «Harry Potter: The Prisoner of Azkaban».

«Fantastic Beasts» er en egen 42-siders bok fra 2001, ment som en utbrodering av en av lærebøkene til Harry og gjengen, og ble skrevet av J. K. Rowling (med løsbart?) under pseudonymet Newt Scamander. Det er liksom forfatteren av læreboka.

Verket er ment som et oppslagsverk for de magiske beistene som fyller universets fauna, ikke ulikt en god gammeldags «Dungeons & Dragons: Monster’s Manual» for oss som var mer opptatt av å banishe demi-licher enn å kysse jenter i ungdomtida.

Tidligere i år ble det kunngjort at den korte boka blir omgjort til ikke mindre enn tre helaftens spillefilmer, og at Rowling selv skal ta seg av mesteparten av manusarbeidet.

 

Samtidig jobber visst Alfonso Cuarón flittig på thrilleren «Forsaken», som regisseres av sønnen Jonás Cuarón. De samarbeidet på «Gravity» også.

I dag kan /Film røpe at historien tar utgangspunkt i en gjeng meksikanere som krysser ørkenen i håp om å komme seg over den amerikanske grensa.

På veien blir de visst tatt iakttatt av en eller annen mystisk entitet som plukker dem fra hverandre én etter én.

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at filmen visstnok skal være en slags åndelig forløper til «Gravity». Gitt at man ser på det tematiske, da.

For begge handler visst om å komme seg hjem fra et «spektakulært fredfullt, men farlig sted», skal man tro et utsagn distributøren har gitt til Variety. Men så skal jo de for guds skyld selge denne greia også.