Det er deilig å være svensk i Hollywood for tida, gitt at man heter Noomi Rapace. Siden hun tok av med «Millennium»trilogien har filmverden nær sagt spist ut av hånda på den populære skuespilleren.

I dag ble det også klart at Rapace meget mulig får sparre med Will Smith i den kommende sci-fi-thrilleren «Brilliance». Han har ikke bestemt seg helt enda, men Deadline kan i hvert fall røpe at hun er klar for en rolle i storfilmen.

willsleg2

Historien er basert på en roman av Marcus Sakey, og snurrer rundt en gjeng utvalgte folk som er født med superkrefter i skolten. Noen bruker dem til å starte borgerkriger, mens andre har en litt mer velutviklet moral og må jakte ned disse terroristene.

Det er premisset for en fortelling som enn så lenge høres ut som en sammenelting av «Blade Runner» og «Minority Report». Ikke totalt originalt, kanskje, men mest av alt et digert kompliment til den innflytelsesrike sci-fi-forfatteren Philip K. Dick.

Filmen regisseres av Julius Onah. Han klatrer også stadig innad i miljøet, og ble koblet til «The God Particle»-filmen sammen med J.J. Abrams («Star Trek», nye «Star Wars») allerede for et par år siden.

Jobben med «Brilliance» fikk han tilsynelatende etter kritikersuksessen med thrilleren «The Girl Is In Trouble» der «That 70’s Show»-kjenningen Wilmer «Fez» Valderrama la inn nok en god søknad om å bli rebrandet fra komikersøtnos til ram krimskuespiller.

fez5

Hvordan Rapace finner tid til å signere på nok et prosjekt er vi derimot ikke sikre på. Innspillingen av «Prometheus»-oppfølgeren krever utvilsomt sitt og ifølge IMDB sjonglerer hun preproduksjon på hele seks prosjekter samtidig.

Skal vi være helt realistiske, betyr nok det at et par av dem muligens ikke blir noe av.

La oss i så fall håpe at det en av dem ikke blir Tommy Wirkola-regisserte «What Happened to Monday?», hvor Rapaces stjernestatus potensielt kan la det regne litt på oss i nabolandet også.

Der spiller svensken ikke mindre enn syv søstre samtidig. Interessant nok er også det en futuristisk sci-fi-thriller. Lite tyder med andre ord på at tøffasimaget hennes skal noen steder med det første.