Instinktene til familiefaren svikter når det gjelder som mest – han flykter for å redde sitt gode skinn istedet for å passe på kone og barn når de øyensynlig rammes av et fatalt snøskred på skiferie i Alpene. Men alle kommer fra det i god behold – bortsett fra forholdet, kanskje, når hendelsen begynner å gnage på samværet.

Med dette som utgangspunkt var den svenske regissøren Ruben Østlunds «Turist» en av høydepunktene i filmåret 2014.

Filmen, som heter «Force Majeur» i internasjonale markeder og har norske Lisa Loven-Kongsli og Kristofer Hivju i sentrale roller, ble blant annet Golden Globe-nominert og hedret med en av juryprisene i Cannes.

Nå kommer den i amerikansk utgave, med to av verdens fremste komedieskuespillere i hovedrollene: Will Ferrell («Anchorman», Talladega Nights») og Julia Louis-Dreyfus («Seinfeld», «Veep»).

Tittelen på den nye filmen blir «Downhill», skriver Deadline.

– «Downhill» er en fortelling om dårlig dømmekraft og moralsk svakhet. Så det passer bra at Julia Louis-Dreyfus og Will Ferrell er personifiseringen av de verdiene, sier produsent Anthony Bregman, tydeligvis en mann med en viss sans for snappy kommentarer.

Det er Nat Faxon og Jim Fash som skal regissere filmen. De vant Oscar for manusarbeidet på George Clooney-filmen «The Descendants» i 2011 og hadde sin regidebut med Steve Carell-filmen «The Way, Way Back» i 2013.

«Downhill» skal spilles inn i Østerrike neste år, og selv om originalfilmen er mer dyster enn morsom tyder både castingen og presentasjonen på at det er de komiske elementene som står i forsetet når remaken blir til.

– Det er unødvendig å si at å bringe Julia Louis-Dreyfus and Will Ferrell sammen for første gang på en skjerm, er en drøm som blir virkelig. De østerrikske alpene står overfor et snøskred av komedie, sier en av de andre produsentene.