Tipper det er en del av våre lesere som vil reagere på denne castingen med en mental, men stående applaus. Radarparet Will Ferrell og John C. Reilly, hugget inn i evighetens merkestein via «Talladega Nights» (2006), «Stepbrothers» (2008) og diverse andre prosjekter, er nemlig klare for rollene som Sherlock Holmes og Watson i komedien «Holmes & Watson».

Den skal regisseres av Etan Cohen, som ikke må forveksles med Coen-broren (han skriver fornavnet, men ikke etternavnet med en ‘h’) men er israeleren som debuterte med Ferrell-filmen «Get Hard» i fjor og ellers har satt sitt merke på filmindustrien som manusforfatter for blant annet «Beavis & Butthead» og «American Dad» samt filmindustrisatiren «Tropic Thunder».

Opprinnelig var det Sasha Baron Cohen som skulle være Watson til Ferrells Holmes, men da det ikke lot seg gjennomføre var det duket for Reilly, som for tida kan ses på kino i «The Lobster». De to kompisene har lett i årevis etter ny anledning til å dele arbeidsplass, ifølge Deadline.

Det er å håpe at prosjektet klarer å skille seg ut i strømmen av filmer og serier som er kommet etter at opphavsretten til Arthur Conan Doyles kildemateriale har utløpt.

I tillegg til BBC-serien med Benedict Cumberbatch, som kommer på skjermen for fjerde gang neste år, har du den amerikanske varianten «Elementary» med Jonny Lee Miller og Lucy Liu, hvis femte sesong har premiere i oktober, og filmserien med Robert Downey Jr. og Jude Law, som går i opptak igjen i løpet av året.