Hva vil det ha å si for den amerikanske presidentvalgkampen at det, bare et par måneder før valget 6. november, lanseres en satirisk politikerkomedie med Zach Galifianakis og Will Ferrell kalt «The Campaign»?

Ingenting, såklart.

Men at det blir en stor begivenhet for fans av amerikansk komikk, virker mer og mer sannsynlig. I går ble traileren sluppet via Jimmy Fallon (se den i videovinduet øverst – beklager for øvrig noe laber kvalitet).

«The Campaign» er først og fremst en lekegrind for Ferrell og Galifianakis, som ved flere anledninger tidligere har vist at de har topp kjemi:

Den er regissert av Jay Roach, en fyr som kanskje er mest kjent for den første «Austin Powers»-filmen og «Meet the Fockers», men som også har laget politisk tyngre saker som HBO-filmene «Recount» og «Game Change».

«The Campaign» handler om to politikere i North Carolina, som begge har ambisjoner om å bli valgt. Ferrell er bråkjekk, selvsikker og dypt umoralsk, Galifianakis gudfryktig, pertentlig og litt enkel.

Ferrells karakter handler imidlertid i trøbbel når han legger igjen en veldig grisete beskjed på svareren til Galifianakis, når han tror han ringer elskerinnen.

Er du Ferrell-fan og syns noe virker kjent her, kan vi jo fortelle at manus er skrevet av Shawn Harwell, en fyr som tidligere har skrevet mange av «Eastbound and Down»-episodene (som også foregår i North Carolina). Ferrells Cam Brady virker å være en slags miks mellom Kenny Powers og Ferrells egen George W. Bush-imitasjon.

Tidligere i uka ble det forresten også sluppet to valgkampvideoer for Ferrells karakter Cam Brady og  Galifianakis’ Marty Huggins. Se dem her:

 

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!