«What We Do in the Shadows»  den New Zealandske mokumentaren om en gjeng livstrøtte vampyrer som bor sammen i kollektiv – står igjen som en av årets desidert morsomste komedier og det var derfor ingen grunn til å dempe begeistringen da skuespiller/regissør/manusforfatter Jermaine Clement (Flight of the conchords, Gentlemen Broncos) nylig kunne bekrefte at han er i gang med oppfølgeren!

Men istedenfor å følge vampyrene videre med deres platte og hverdagslige problemer, skal oppfølgeren heller fokusere på den rivaliserende varulvgjengen, ledet an av Rhys Darby (Flight of the The Conchords). Den sympatiske gjenglederen , som selv i en opphetet diskusjon med blodtørstige vampyrer, passet på at flokken sin unngikk banning og vulgariteter.

Jermaine Clement er forresten ikke bare opptatt med varulver og vampyrer om dagen. Han skal snart ut på en ny Flight of the Conchords-turné (spillefilmen er kanskje også på vei!) med makkeren Bret McKenzie, er snart kinoaktuell med Sundance-favoritten «People Places Things», og vil neste år være å se i Steven Spielbergs adapsjon av Roald Dahls «Den Store Vennlige Kjempen».