OK, det er sagt og skrevet mye, og blitt laget (utmerkede!) filmer og TV-serier, om det lett mytiske forholdet mellom Hollywoodskuespillere og deres mektige agenter. Vi har allikevel sjelden sett noen forklare dette bedre enn Wesley Snipes gjør her, i en nylig lekket video (via The Hollywood Reporter) fra et rettslig avhør i 2008 (i forbindelse med en feide Snipes hadde med sitt tidligere agentbyrå UTA).

Og hvis du lurer på hvorfor det er en stund siden du har sett Wesley Snipes på filmlerretet, er det fordi han for tiden soner en dom på tre år for skatteunndragelser -faktisk nøyaktig ett år på dagen til han atter er en fri mann. Snipes gjorde nok ikke saken lettere for seg selv ved å sende skattemyndighetene et 600 sider langt, tildels truende, og gjennomgående nokså forvirrende brev i sakens innledende fase.

De siste par årene før dom og soning gikk da også med til diverse underlige rettslige feider for den tidligere «Blade»-stjernen (eller om vi skal være litt old school: «New Jack City»-stjernen). Blant ble et eiendomsprosjekt Snipes var involvert i sammen med sin bror knyttet opp mot den høyst kontroversielle (og klin hakke sprø) sekten Wanubians (sektleder (og tidligere discoartistDwight/Malachi Z York soner for tiden en dom på 135 år for seksuelle overgrep mot barn). Oida. Dette ble litt trist.

Vi spoler litt tilbake og tar en liten titt på Wesley Snipes’ i sin gjennombruddsrolle: i Martin Scorseses video til Michael Jacksons «Bad».

Fun fact: det var via denne videoen regissør Spike Lee  oppdaget Wesley Snipes. Og Lee er tilfeldigvis i disse dager i ferd med å fullføre en helaftens dokumentar om nettopp Michael Jacksons «Bad»-album.