Veldig gode vibber rundt Wes Andersons kommende «Moonrise Kingdom», og nå er også filmen sikret ekstra drahjelp fra verdens film- og kjendispresse rundt lanseringen.

16. mai vil nemlig Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand, Harvey Keitel og de to nykommerne Jared Gilman og Kara Hayward gå den røde løperen inn til festivalpalasset i Cannes og verdenspremieren på filmen.

Tidligere åpningsfilmer fra de siste årene inkluderer kommersielle storhits som Pixars «Up» og Woody Allens «Midnight in Paris» (og noen flopper, som for eksempel Fernando Meirelles’ «Blindness»).

Vi gleder oss VILT til filmen (som vi også skrev da traileren ble lansert), og håper også at alle som ikke skal til Cannes (det gjelder tross alt flertallet av norske filmelskere) får se den kjapt. Fransk filmpremiere er rett etter Cannes, og vi satser på at en norsk distributør følger opp samtidig eller like etterpå (skjønt litt dårlig nytt at den ikke har noen utgivelsesdato hos Filmweb ennå).

Forresten ble det sluppet en ny poster for filmen i går også, den ser helt fantastisk ut (sjelden har vel Bruce Willis‘ navn blitt skrevet med en mjukere font):

Handlingen i «Moonrise Kingdom» er lagt til en liten by i New England på 60-tallet, der et ungt elskende par (Jared Gilman og Kara Hayward) stikker til skogs og dermed setter byen på hodet.

Ønskereprise på traileren:

Flere bilder: