Bra fyr, han Werner Herzog. I det siste har han stort sett konsentrert seg om å lage dokumentarfilmer, som hulemalerifilmen «Cave of Forgotten Dreams» og death row-studien «Abyss».

Nå vender han ifølge Variety imidlertid tilbake til spillefilmenes verden. Etter å ha gjort seg ferdig som skurk i den kommende Tom Cruise-blockbusteren «Jack Reacher» (han ser rett så skummel ut der!) hiver han seg over et filmprosjekt det kan være god grunn til å glede seg til.

«Vernon God Little», skrevet av DBC Pierre, vant den prestisjetunge Man Booker-prisen i 2003. Boka var da kanskje den meste kontroversielle vinneren av prisen noensinne. Ikke fordi den er dårlig, tvert imot, men fordi forfatteren er litt av en type, som det heter.

Dirty But Clean Pierre (som er det fulle kunstnernavnet til forfatteren som egentlig heter Peter Warren Finlay) lovet å bruke Man Booker-prispengene på 50.000 pund på å betale ned gammel gjeld fra en begivenhetsrik fortid. Blant annet solgte han kompisens hus og brukte pengene på kokain og pengespill.

I debutboken følger vi en tenåring som står igjen som eneste overlevende etter en skoleskyting i en liten Texas-by. Ganske raskt finner de store mediene veien til åstedet, og livet til unggutten blir snudd på hodet når han blir utpekt som syndebukk. Samtidig som kameralinsene rettes mot ham, blir vi som lesere servert en bitende satire over det amerikanske (og vestlige) samfunnet.

Vi sakser fra Tore Rems anmeldelse i Dagbladet:

Har du begynt lesningen, vil du neppe se deg tilbake. Mot slutten tar det velkonstruerte plottet slikt tak at man nærmer seg vertigo. Men vær advart: dette er en ytterst ekskrementell roman. Shit happens!

Lite er kjent om skuespillere, men manuset skrives av Andrew Birkin – som skrev og regisserte Ian McEwans «The Cement Garden» i 1993 samt skrev manus til «Rosens navn» og «Parfymen».

En liten fun fact til slutt: Filmatiseringen av «Vernon God Little» kunne faktisk endt opp som en norskregissert film. En ganske kjent og fremadstormende nordmann fikk tilbud om å regissere filmen for noen år siden, men takket den gang nei (og vi har lovet ham å ikke avsløre navnet hans).