I kjølvannet av anklagene mot Harvey Weinstein vil skredet av anklager om sextrakassering, voldtekter, maktmisbruk for å oppnå sex, klåing og overgrep i Hollywood ingen ende ta – nå sist med beskyldningene mot Louis C.K.

I de fleste tilfellene er det snakk om menn med dype forgreininger i alle deler av filmindustrien.

Utover lettelsen for dem som nå blir hørt og trodd, og de personlige konsekvensene for dem som blir anklaget, har skandalene derfor store ringvirkninger.

Om anklagene virker troverdige kan karrierefallet starte bare timer etter at den første avsløringen er ute på nett, og den som faller river ofte med seg dem som står rundt.

I kjølvannet av skandalene er hele Hollywood-landskapet i ferd med å endre seg. Storfilmer og tv-satsinger som egentlig var godt i gang skrinlegges, store filmselskaper omstruktureres fra toppen og nedover, nerdeinstitusjoner rystes til grunnvollene og nyheter om oppsigelser ramler inn over en lav sko.

Her er oversikten over Weinstein-effekten i Hollywood – så langt.

Harvey Weinstein

Foto: David Shankbone/Flickr (CC BY 2.0)

Den første, og fortsatt største, av skandalene.

I takt med at stadig nye kvinner står frem med anklager om både voldtekt, overgrep og seksuell trakassering fra filmmogulen (noen av kvinnene har opprettet et Google-dokument med alle anklagene), som nå er under etterforskning, står det stadig verre til med film- og tv-prosjektene han var involvert i – for ikke å snakke om The Weinstein Company (TWC) og søsterselskapet Dimension.

Den norskregisserte skrekkfilmen «Polaroid» og Benedict Cumberbatch-filmen «The Current War» er begge utsatt til neste år, etter at de egentlig skulle ut i høst. Samtidig har skaperne av familiefilmen «Paddington 2», som skal distribueres av TWC i USA neste år, gått hardt ut i Deadline for å distansere seg fra selskapet.

TWCs fremstøt på tv-fronten har også fått et kraftig skudd for baugen nå.

W Magazine forteller at Amazon Studios droppet en TWC-produsert serie av David O. Russell («Silver Linings Playbook», «American Hustle») og tok over «The Romanoffs» fra selskapet, mens Apple droppet fire miniserier om Elvis, Prince, Michael Jackson og Frank Sinatra.

Imidlertid har ikke noen av bruddene signalisert slutten på en æra tydeligere enn avskjeden til Weinstein-trofaste Quentin Tarantino, som nå ser seg om etter et nytt filmselskap for sine fremtidige prosjekter.

Han har vært instrumentell i å bygge karrierene til Weinstein-brødrene, og Harvey Weinstein har hatt en finger med i alle filmene hans siden brødrenes gamle selskap Miramax plukket opp debuten «Reservoir Dogs» for distribusjon i 1992.

Selskapet skal være midt i en omstrukturering som formodentlig også vil innebære en navneendring – det vil være vanskelig å skille tanken på Harvey Weinstein og handlingene hans fra filmene de distribuerer så lenge etternavnet hans er det første som lyser mot publikum i kinosalen.

Ifølge Vulture kan omveltningen også medvirke til at Harvey Weinsteins bror Bob Weinstein (som også har blitt beskyldt for ett tilfelle av seksuell trakassering) får sparken.

Samtidig spørs det om dette er nok.

Det har skortet på innbringende storsuksesser for TWC de siste årene, og selskapet sies å slite økonomisk. Skandalen har på ingen måte gjort den situasjonen enklere.

Selv uten den har ingen av selskapets planlagte 2018-titler, bestående av «The Upside», «Hotel Mumbai» og «Mary Magdalene», spesielt store forventninger knyttet til seg, og den eneste TWC-filmen sluppet etter skandalen, «Amityville: The Awakening», tok ifølge The Independent bare inn 742 dollar under åpningshelgen i USA.

Løsningen kan ifølge ScreenRant bli å selge unna deler av filmkatalogen, som inkluderer «The King’s Speech», «The Artist», «Silver Linings Playbook», «Inglorious Basterds» og «Django Unchained».

Weinstein har beklaget noen av hendelsene, mens han benekter andre påstander, spesielt de som er relatert til voldtekt.

Kevin Spacey

Kevin Spacey i «House of Cards». Foto: Netflix

Om Harvey Weinstein er den som har falt lengst på kortest tid, må skuespiller Kevin Spacey sies å være hakk i hæl. Anklagene mot ham strekker seg fra voldtektsforssøk på en da 14 år gammel gutt (benektet av Spacey, ifølge Vulture) til klåing, blotting og sextrakassering av ansatte både i «House of Cards»-staben og på Old Vic Theatre i London.

«House of Cards» var lenge spydspissen i Netflix-satsingen på eget innhold, og Spacey var en essensiell del av dette inntil skandalen var et faktum.

Da gjorde Netflix det klart at de ikke vil la serien fortsette så lenge Spacey er involvert.

Det jobbes nå på spreng med å omskrive sjette sesong til å fungere uten hovedrolleinnehaveren, men det er en reell sjanse for at serien rett og slett vil bli kansellert.

Samtidig har filmen «Gore», hvor Spacey spiller forfatteren Gore Vidal, blitt økset av Netflix selv om den allerede var i postproduksjon.

USA Today kunne for en tid siden melde at Ridley Scott-filmen «All the Money in the World» med Spacey i en av hovedrollene også er trukket fra den prestisjetunge filmfestivalen AFI Fest, men at den fortsatt ville slippes på kino 22. desember.

Denne uken kunne Variety imidlertid avsløre at Spacey vil bli erstattet av Christopher Plummer.

Filmen spiller inn Spaceys scener på nytt i løpet av de neste ukene, slik at den kan klippes om og fortsatt rekke premieredatoen sin.

En tredje film med en stor Spacey-rolle, «Billionaire Boys Club», er også i postproduksjon og står ifølge The Washington Post foreløpig uten distributør.

Spacey har ifølge Vox også blitt droppet fra et nettkurs om skuespill og en æres-Emmy, samtidig som han ikke lenger representeres av hverken talentbyrået CAA eller publisisten Staci Wolfe.

Da de første anklagene om et overgrepsforsøk på 80-tallet kom fra skuespiller Anthony Rapp (som skal ha vært 14 på tidspunktet hendelsen inntraff) sa Spacey at han ikke kunne huske det, men beklaget om det stemte. Han sa samtidig at han måtte ha vært full.

Spacey har vært taus rund andre påstander.

Brett Ratner

Foto: The One Second Film (CC BY-SA 2.0)

Regissør og produsent Brett Ratner, som blant annet sto bak «Hercules» hvor Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal spilte mot The Rock, fikk anklager om sextrakassering rettet mot seg fra seks kvinner i starten av måneden via en artikkel i Los Angeles Times (Ratner benekter alle anklagene).

Magasinet Playboy var i etterkant kjapt ute med å distansere seg fra Ratner, som skulle regissere en film om Hugh Hefner.

The Wrap melder at prosjektet nå er lagt på is.

Ratners samarbeid med Warner Bros., hvor han hadde en eksklusiv avtale, har også fått en foreløpig sluttstrek. Ifølge Ratner er det hans avgjørelse å trekke seg ut for å unngå noen «negativ innvirkning på studioet».

Ratners mest aktive prosjekt for Warner Bros. var som produsent for filmen «The Goldfinch», basert på boken av Donna Tartt.

Den er nå overlatt til andre produsenter, men Ratners finansieringsselskap RatPac Entertainment (som består av flere enn Ratner) er fortsatt viklet inn i mange kommende storfilmer.

Disse inkluderer blant andre Roar Uthaugs kommende «Tomb Raider», Steven Spielbergs «Ready Player One» og DC-filmer som «Justice League» og «Aquaman».

RatPac har nå måttet forlate kontorlokalene sine hos Warner Bros., forøvrig de samme kontorene som Frank Sinatra i sin tid disponerte.

Deadline spekulerer i at RatPac kan komme helskinnet gjennom stormen om Ratners partner Len Blavatnik får holde tømmene alene.

Roy Price

Amazon Studios-sjef Roy Price måtte gi seg etter at tv-produsent Isa Dick Hackett beskyldte ham for sextrakassering under Comic-Con for to år siden.

Den gang skal hendelsen ha blitt rapportert til Amazon uten at hun hørte noe mer om det, men ifølge intervjuet med The Hollywood Reporter hvor historien kom frem så ikke Hackett noe mer til Price etter dette.

Ifølge New York Times var Price allerede involvert i Weinstein-skandalen, etter påstander fra skuespiller Rose McGowan om at hun hadde fortalt Amazon Studios-sjefen at Weinstein (som hadde to tv-serier på gang hos Amazon) hadde voldtatt henne.

Kort tid etter Hackett-intervjuet ble Price permittert fra selskapet, før han på egen hånd gikk ut med nyheten om at han hadde sluttet.

Vulture påpeker samtidig at det at Amazon-sjef Jeff Bezos har kjent til anklagene i to år uten å foreta seg noe offentlig tyder på at Bezos benyttet dette som en anledning til å kvitte seg med Price fordi han ikke var fornøyd med måten Amazons strømmetjeneste ble drevet.

Med Price ute av bildet kan det nå ligge an til en stor omveltning hvor Amazon Studios.

Strømmetjenesten er mest kjent for kritikerroste serier som «The Man in the High Castle» og «Transparent» (hvis stjerne Jeffrey Tambor ble beskyldt for sextrakassering mens denne artikkelen ble skrevet), men sies nå å i økende grad skulle jage etter signaturserier som kan bli storsuksesser i stil med «Game of Thrones».

Price har ikke svart på anklagene.

Louis C.K.

Foto: David Shankbone/Flickr (CC BY 2.0)

The New York Times melder at fem kvinner anklager Louis C.K. for å ha masturbert foran dem og over telefonen, samt å ha spurt om å få lov til å masturbere foran dem.

Artikkelen kom samme dag som komikeren skulle ha premiere på sin nye spillefilm «I Love You Daddy» og dukke opp på «The Late Show with Stephen Colbert».

Både premieren og intervjuet ble avlyst i forkant av artikkelen.

Ifølge Variety sier distribusjonsselskapet The Orchard nå at planene for å slippe filmen på kino, egentlig lagt til 17. november, nå er oppe til vurdering.

Mike Schur, skaper av «Parks and Recreation», var ifølge Vulture på Twitter bare minutter etter at artikkelen kom ut for å beklage at han lot komikeren spille i serien også etter at han hørte ryktene om komikeren første gang.

Komikeren skal ifølge New York Times-artikkelen ha beklaget til noen av kvinnene privat, men har unnlatt å svare direkte på anklagene offentlig så langt.

Jeremy Piven

Jeremy Piven i «Mr. Selfridge». Foto: ITV

«Entourage»-stjerna Jeremy Piven har blitt beskyldt for klåing på settet av skuespiller Ariane Bellamar, noe han har benektet. Ifølge Deadline fikk dette «Longmire»-skuespiller Cassidy Freeman til å gå ut med beskyldninger mot Piven for upassende oppførsel overfor henne, uten å spesifisere nærmere akkurat hva Piven skal ha gjort.

Ifølge samme nettsted har Pivens nye serie «Wisdom of the Crowd» hos CBS blitt slaktet av kritikere og hatt ujevne seertall.

Den er ennå i produksjon tross anklagene, men seriens videre skjebne skal være oppe til vurdering hos kanalen.

Et intervju med Stephen Colbert på «The Late Show» er allerede blitt klippet bort av CBS, ifølge Variety, og i dag melder People at en tredje kvinne har kommet med anklager mot stjernen.

Piven benekter anklagen, og har sagt seg villig til å la seg teste med løgndetektor.

Harry Knowles

Foto: Cynthia Pyun/Flickr (CC BY 2.0)

Harry Knowles og hans Ain’t It Cool News var en av de første – og største – filmbloggene på nett. Knowles har vært en prominent figur i filmverdenen, blant annet som en av grunnleggerne av filmfestivalen Fantastic Fest.

I kjølvannet av Weinstein-skandalen har IndieWire publisert flere historier om kvinner osm skal ha vært utsatt for både sextrakassering, klåing og upassende meldinger fra Knowles.

Ifølge Variety har Knowles nå tatt en pause fra filmbloggen for å bedrive «terapi, detox og å komme meg til et bedre sted», mens søsteren tar over driften.

Noen av nettstedets mest profilerte signaturer, som Capone (Steve Prokopy), Quint (Eric Vespe) og Horrorella har ifølge The Hollwood Reporter alle sagt takk for seg.

Variety melder at Vespe allerede har meldt overgang til Rooster Teeth og deres nerdenytt-kanal The Know.

Samtidig har Knowles-skandalen nå forårsaket problemer for Alamo Drafthouse-sjef Tim League og kona Karrie, som grunnla Fantastic Fest sammen med Knowles.

I en lengre artikkel fra The Hollywood Reporter listes det opp hvordan de skal ha blitt informert om den påståtte klåingen til både Knowles, samt andre former for upassende oppførsel mot ansatte, uten å foreta seg noe.

Charlie Sheen

Foto: Matthew Straubmuller (CC BY 2.0)

Politiet i Los Angeles etterforsker ifølge The Guardian skuespiller Charlie Sheen, etter at det har fremkommet påstander om at han voldtok barneskuespiller Corey Haim på 80-tallet. Haim, som døde i 2010, skal ha vært 13, mens Sheen var 19.

Sheen har kategorisk benektet alle påstandene.

Det er skuespiller Corey Feldman, en gammel kollega og venn av Haim, som kommer med beskyldningene. Etterforskningen dreier seg rundt en påstått pedofiliring i Hollywood, noe Feldman har advart mot i årevis.

Skulle Feldmans påstander vise seg å stemme, vil det kunne sende nye sjokkbølger gjennom filmbyen.

Andy Dick

Foto: David Shankbone/Flickr (CC BY 2.0)

Komiker Andy Dick var kjent for upassende oppførsel som klåing og blotting, koblet opp mot problemer med alkohol, lenge før Harvey Weinstein-skandalen.

I kjølvannet av skandalen ble Dick kuttet fra roller i to indie-filmer, «Raising Buchanan» og «Vampire Dad», hvor The Wrap melder at han skal ha vært full og oppført seg dårlig på settet, blant annet i form av å klå på folk, slikke på dem og komme med upassende forslag.

Dick har innrømmet slikkingen og at han har prøvd seg på folk på settet, men nekter for å ha klådd på dem.

Dokumentaren «Everybody Has an Andy Dick Story» er ifølge The Interrobang også trukket fra Chicago Comedy Film Festival, hvor den egentlig skulle vises førstkommende lørdag.

Andy Signore

Skaperen av «Honest Trailers», en av de mest populære filmrelaterte seriene på YouTube, har blitt sparket fra ScreenJunkies-teamet etter påstander om flere overgrepsforsøk og upassende kommentarer.

Han skal også ha truet med å si opp kjæresten til en av anklagerne sine, en ScreenJunkies-ansatt, om hun offentliggjorde anklagene.

Moderselskapet Defy Media skal ifølge The Hollywood Reporter ha blitt varslet av sistnevnte, men sparket ikke Signore før stormen rundt Harvey Weinstein for alvor fikk fart på seg.

ScreenJunkies har fortsatt å produsere «Honest Trailers» uten Signore, og klarer seg ifølge nettstedet The Mary Sue helt fint også uten skaperen av serien.

Signore skal ikke ha svart på anklagene ennå.

James Toback

Foto: Bobak Ha’Eri (CC BY 3.0)

Regissør James Toback er ifølge The New York Times anklaget av hundrevis av kvinner for sextrakassering, noe han har kategorisk benektet.

Foreløpig ser ikke anklagene ut til å ha noen umiddelbare ringvirkninger utover det rent personlige (han er under etterforskning, droppet av agenten sin og nye filmprosjekter virker usannsynlige), men etterspillet kan likevel bli tøft for flere av agentbyråene i Hollywood.

Skuespiller Rachel McAdams har fortalt Vanity Fair om en særdeles ubehagelig audition hvor Toback ifølge henne ba om å få se kjønnshårene hennes.

Hun ringte agenten sin neste dag, som skal ha blitt forbannet og sagt «jeg kan ikke tro at han gjorde det igjen.»

– Det føltes som om de hadde kastet meg rett inn i løvehulen uten å advare meg om at han var en overgriper, sier skuespilleren til Vanity Fair.

Steven Seagal

Foto: Gage Skidmore/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Actionstjernen Steven Seagal ble nylig beskyldt av skuespiller Portia de RossiTwitter for å ha kneppet opp buksesmekken under en audition på Seagals kontor. Etter å ha forlatt rommet skal Rossi ha ringt agenten sin om hendelsen, og fått følgende svar:

«Jeg visste ikke om han var din type.»

Samtidig som Seagal er produsent for to filmer med ham selv i hovedrollen (blant annet en oppfølger til gjennombruddet «Above the Law»), har han også hovedrollen i en tredje film, «Cyborg Nemesis: The Dark Rift».

Seagal har foreløpig ikke svart på påstandene fra hverken Rossi eller «The Good Wife»-skuespiller Julianna Margulies som ifølge USA Today sto frem med sin historie tidligere i uka.

Hvorvidt anklagene vil ha noen effekt på disse filmene er foreløpig uvisst, men lik historien til McAdams har Rossis tweet også først søkelyset over på filmbyens talentbyråer, som kan ha sendt mange unge håpefulle skuespillere uforberedt på audition for bransjeaktører selv om de visste at de hadde et frynsete rykte.

Chris Savino

Serieskaper og animatør Chris Savino fikk sparken fra Nickolodeon etter at en rekke kvinner delte sine historier med nettstedet Cartoon Brew om uønsket oppmerksomhet, blant annet i form av slibrige tekstmeldinger, penisbilder og tilbud om jobbmuligheter i bytte mot sex.

Savino er skaperen av animasjonsserien «The Loud House» for Nickolodeon og var hovedansvarlig for produksjonen.

Deadline melder at serien vil fortsette selv om Savino, som har beklaget atferden sin, nå er ute av bildet.

David Guillod

David Guillod er en av to sjefer for Primary Wave Entertainment. Han beskyldes i The Wrap av «Ted»-skuespiller Jessica Barth for å ha dopet henne ned og begått et seksuelt overgrep mot henne under en forretningsmiddag i 2012, da han jobbet som Barths manager.

Guillod, som nylig produserte Charlize Theron-filmen «Atomic Blonde», har nå trukket seg fra selskapet ifølge Deadline.

Han er fortsatt oppført på IMDB som en av flere produsenter på en rekke filmer, blant annet Sofia Vergara-spionfilmen «Bent» og Dennis Quaid-thrilleren «Motivated Seller».

Guillod har foreløpig ikke uttalt seg om anklagene.

Adam Venit

WME-agent Adam Venit har blitt identifisert som mannen som skuespiller Terry Crews påstår klådde ham i skrittet under en fest i fjor.

Crews har ifølge Deadline levert en anmeldelse til politiet i Los Angeles.

Venit representerer klienter som Adam Sandler, Diane Keaton, Eddie Murphy, Kevin James, Vince Vaughn og Sylvester Stallone – samt Brett Ratner og Dustin Hoffman, som også er beskyldt for seksuell trakassering.

Han har ikke uttalt seg om anklagene, men er nå permittert fra stillingen sin, melder The Hollywood Reporter.