– You could be happy here, lokker en smilende Carla Gugino i den første traileren som er sluppet for Fox-serien «Wayward Pines».

Til tross for den åpenbare småby-idyllen rundt henne snakker hun muligens ikke helt sant.

Fyren hun smiler til er nemlig Ethan Burke (Matt Dillon), en Secret Service-agent som våkner opp i småbyen Wayward Pines etter en bilulykke.

Han er ankommet for å etterforske forsvinningen til en kollega, og finner kjapt ut at Wayward Pines ligger veldig langt unna idyllen stedet fremstår som.

Dette er utgangspunktet for en ti episoders «event-series» produsert av M. Night Shyamalan og basert på en boktrilogi av forfatteren Blake Crouch.

At et forsøk fra Shyamalan på å lage noe som tilsynelatende er en blåkopi av «Twin Peaks» møtes med en god porsjon negativitet er forståelig – mannen har tross alt ikke laga gode filmer på over et tiår.

Han er i det minste veldig oppspilt over å ha fått med selveste Matt Dillon i serien sin:

Slashfilm er blant dem som later til å ha liten tro på prosjektet. Som de skrev etter å ha sett traileren for et par dager siden:

«Somehow, this is a real thing that people made, and other people paid for.»

Au. Og de har noen gode poenger når de sier at det tilsynelatende ser ut som en SNL-parodi av den gode gamle Lynch-serien. Men er det virkelig bare en dårlig «Twin Peaks»-kopi, eller er det noe mer som foregår her?

Etter å ha lest de to første bøkene er det grunn til forsiktig optimisme.

Selv om spesielt den første boka i serien (tredje og siste del dukker opp i juli) bærer preg av at Crouch er inspirert av «Twin Peaks», tar fortellingen noen vendinger som ender med å plassere den langt utenfor tv-klassikerens hjemmebane.

Crouch’s selvpubliserte romantrilogi er hverken spesielt dype eller språklig ambisiøse, men til gjengjeld er de ganske så underholdende fortellinger befolket med tydelige karakterer av den typen som det godt kan tenkes vil komme enda mer til sin rett på skjermen enn på papiret.

– Serien legger bemerkelsesverdig tett opptil kildematerialet, har Crouch selv også sagt i et tidligere intervju.

Utifra traileren ser det heller ikke ut til at Shyamalan, som foruten å produsere har regissert piloten, har tatt et eneste kreativt krumspring.

Å se bokfilmatiseringer som er låst til kildematerialet er ofte litt kjedelig, men i dette tilfellet må det nok tolkes som noe positivt.